Diari Més

Judicial

Condemnen un passatger del tren Reus-Barcelona per agredir els vigilants

Tot i que el Ministeri Fiscal demanava una pena més elevada, l’Audiència ha confirmat dos mesos de multa a raó de 6 euros i 350 euros d’indemnització

Una imatge d'arxiu de l'estació de tren de Reus.

Condemnen un passatger del tren Reus-Barcelona per agredir els vigilantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat un passatger que va agredir els vigilants de la línia de tren Reus-Barcelona després que l’interventor li hagués demanat que mostrés el bitllet. Els fets van tenir lloc el 3 d’octubre del 2016, prop de les set de la tarda. El noi, major d’edat, viatjava al tren quan va passar l’interventor. Al moment de sol·licitar-li aquest que li ensenyés el bitllet, el noi «es va posar molt nerviós, fins al punt que l’interventor va haver d’avisar els vigilants de seguretat», tal com concreta la sentència, que té data d’aquest febrer. Al vagó van acudir dos vigilants, part de la plantilla d’una empresa que presta servei als trens. El noi va començar llavors a «propinar cops amb les mans» i també «puntades de peu». Com a conseqüència de la seva actitud, «va propinar diversos cops a un dels vigilants» i «va haver de ser immobilitzat».

Una sentència inicial, dictada pel Jutjat Penal número 4 de Tarragona a finals del 2018, va condemnar l’agressor per un delicte de lesions lleus a una pena de dos mesos de multa amb una quota de 6 euros i a indemnitzar un vigilant amb la quantitat de 350 euros. El vigilant, arran dels cops, va patir una tendinitis a la regió de l’espatlla esquerra i va necessitar assistència facultativa i set dies, tots ells impeditius, per curar-se.

Fets més greus

El Ministeri Fiscal, però, va decidir recórrer en considerar que els fets ocorreguts s’ajustaven al punt primer de l’article 147 del Codi Penal, que preveu que «qui, per qualsevol mitjà o procediment, causés a un altre una lesió que menyscabi la seva integritat corporal o la seva salut física o mental, serà castigat, com a reu del delicte de lesions amb la pena de presó de tres mesos a tres anys o multa de sis a dotze mesos, sempre que la lesió requereixi objectivament per a la seva sanitat, a més d’una primera assistència facultativa, tractament mèdic o quirúrgic». És a dir, que no es tractava d’un delicte de lesions lleus sinó d’una conducta «més greu». L’Audiència de Tarragona, amb tot, ha desestimat aquest mes de febrer el recurs del Ministeri Fiscal, i confirma íntegrament la sentència que havia dictat el Jutjat Penal número 4 de Tarragona: dos mesos de multa amb una quota de 6 euros i 350 euros d’indemnització per a un dels vigilants. En total, una sanció de poc més de 700 euros.

El col·lectiu protesta

Precisament fa molt pocs dies, a principis d’abril, vigilants de seguretat que desenvolupen feines per a Renfe a la demarcació van dur a terme una concentració de protesta a Tarragona. Demanen un plus salarial de perillositat de 400 euros i que s’incrementin les mesures de protecció, entre les quals reclamen armilles antibales i armes. Denuncien que pateixen agressions «cada dia» a la seva feina i exigeixen la creació de nous llocs de feina per incrementar la plantilla. Apunten que la majoria de conflictes són amb usuaris que no paguen bitllet.

tracking