Diari Més

Formiga&Cigale donen el tret de sortida al Vermusic més solidari

La recaptació de les entrades anirà destinada a la Lliga contra el Càncer del territori

Imatge p

Formiga&Cigale donen el tret de sortida al Vermusic més solidariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició del cicle Vermusic, una proposta musical de petit format i en espais singulars, comença aquest divendres a les 21 hores amb l’actuació del duet Formiga&Cigale que tindrà lloc a Mas Calvó.

En aquesta edició del Vermusic més solidari l’accés als concerts es farà comprant prèviament l’entrada a través de la plataforma www.entradium.com al preu de 5 euros. La recaptació del Vermusic 2019 anirà destinada a diversos projectes d’investigació de la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La direcció artística del Vermusic ha anat a càrrec en aquesta ocasió del programador musical Isaac Albesa, que ha preparat una edició amb presència d’artistes d’altres països i centrada en la veu femenina a través d’estils ben diversos. El tango, el jazz, el flamenc, la música brasilera, la ‘chanson’ francesa o el folk demostraran en els diversos concerts programats del Vermusic la versatilitat de les cantants i de les seves propostes.

Formiga&Cigale

Formiga&Cigale és un viatge musical que es passeja per la cruïlla de diferents estils de música, instruments, sons i llengües d’arreu. Amb els seus orígens a França i Catalunya, aquest duet nascut a Bèlgica està format per Anna Amigó, de l’Espluga de Francolí, i Eva Genniaux, dues intèrprets disposades a trencar estereotips. Amb una arpa celta, un violí i les seves dues veus converteixen l'escenari en un espai ple de glamur, diversió i música, transportant als oients a llocs especials, mítics i inesperats. Amb un repertori ampli i ric en cançons tradicionals de diferents països Formiga& Cigale expliquen al públic les seves aventures des dels inicis del grup. Trobadores d’avui en dia, adapten i arrangen diferents peces arribant a crear un estil únic que, des de 2016, també es pot apreciar en les seves pròpies composicions extravagants.

Nit de tango al segon concert del Vermusic

Després de l’actuació de Formiga&Cigale, el Vermusic continuarà dijous 16 de maig al Círcol de Reus amb Marcelo Mercadante Trío. El duet argentí Cuacci/Mercadante, convertit ara en trio amb la incorporació de la cantant Analía Carril, presentarà el disc Siempre en la trinchera. Amb un mestratge directament proporcional a la manca de prejudicis i de lligams, aquest grup oferirà conceptes aparentment lligats al passat, com tango, jazz, composició i bon gust. Tango del segle XXI, sense prejudicis, cosmopolita i sense abandonar mai el rumb melòdic.

El Vermusic continuarà posteriorment amb la jove formació de jazz Line Up Quintet (Institut Vilaseca, divendres 21 de juny), que compta amb el guitarrista tarragoní Joan Fort; el sextet de flamenc mediterrani Agharta Flamenco (Estació Enològica, divendres 19 de juliol); el duet de flamenc i dansa Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach (Institut Pere Mata, divendres 27 de setembre) i la cantant de jazz Carola Ortiz Quartet (Cal Massó, divendres 25 d’octubre).

Concert de cloenda al Fortuny

El concert de cloenda portarà al Vermusic de nou a l’escenari més emblemàtic de la capital del Baix Camp, al Teatre Fortuny, en un concert especial coorganitzat entre el propi Vermusic, l’Ajuntament de Reus i el Festival Accents, que oferirà l’estrena a les nostres comarques de l’espectacle La Tendresse, un projecte de la cantant Anna Roig amb una espectacular big band dirigida per Àlex Cassanyes, que ha adaptat gran clàssics de la cançó francesa de tots els temps i que s’ha presentat amb algunes ciutats (Vilafranca del Penedès o Vilanova), esgotant totes les localitats. Les entrades pel concert també solidari es poden adquirir a www.teatrefortuny.cat al preu de 20 i 18 euros. De cada entrada venuda, 5 euros aniran a parar a la Lliga contra el Càncer.

tracking