Diari Més

Turisme

Territori activarà aquesta temporada nous busos entre l'Aeroport i la costa

A l’Estació del Camp també programa més serveis amb Cambrils, Vilafortuny, La Pineda, Salou i Vila-seca de juny a setembre

Passatgers esperen l'arribada d'autobusos interurbans a les andanes de l'aeròdrom.

Territori activarà aquesta temporada nous busos entre l'Aeroport i la costaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous serveis d’autobús que, al 2018, Territori va anunciar per millorar la connexió de l’Aeroport de Reus amb els municipis de la costa entraran en funcionament, tal com detallen fonts del Departament al Diari Més, «al llarg d’aquest mateix estiu». Tot i que la temporada turística va arrencar a l’aeròdrom el cap de setmana de 30 i 31 de març, aquests serveis afegits per terra s’incorporaran previsiblement al juny, en una data que Territori encara no concreta. Se centraran en dues línies: Aeroport - Salou - La Pineda i Aeroport - PortAventura - Salou- Cambrils. Des de Departament precisen que l’objectiu és «que hi hagi oferta d’autobusos cada vegada que un vol aterri a Reus i s’enlairi des d’aquí» per facilitar el desplaçament de l’elevat volum de visitants que fan servir aquesta porta d’entrada a la Costa Daurada.

Aquesta campanya, l’Aeroport de Reus oferirà 37 rutes i les diferents companyies que hi operen han posat a disposició dels viatgers fins a 1.100.000 bitllets. El nombre de moviments previstos creixerà i superarà les 6.000 operacions comercials de passatgers, un 6,2% més que l’any passat. Dublín, Manchester i Glasgow són les destinacions amb més seients. Per darrere del Regne Unit, els països que més places posen a disposició dels usuaris en rutes amb Reus són, segons Aena, Països Baixos i Bèlgica. Polònia es dispara amb un augment del 362% en les places, que seran en global 28.000. Ryanair ha inaugurat un enllaç amb Londres-Southend i amb la ciutat polonesa de Gdansk, i la companyia Nordwind farà servir per primer cop les instal·lacions amb vols a Moscou. En tot l’any 2018, es van fer 16.855 operacions a l’Aeroport de Reus, que va moure 1.037.576 passatgers i va superar així, per segon any consecutiu, la barrera del milió de viatgers. La dels autobusos a poblacions de la costa ha estat històricament una assignatura pendent.

Una «zona prioritària»

El Departament dibuixa l’Aeroport de Reus com a «zona prioritària» per al desplegament de la xarxa d’autobusos interurbans a Catalunya. Així va quedar reflectit en la resposta, el passat 29 de març, a una pregunta formulada pel subgrup parlamentari del PP que demanava pels plans del govern de la Generalitat en aquest aspecte a curt termini. La mateixa consideració es dóna a l’Estació del Camp de Tarragona. Vinculat a aquesta segona infraestructura, Territori va implantar al setembre del 2018 un sistema de busos llançadora per connectar amb Reus i Tarragona. En els seus primers quatre mesos en funcionament, i segons les dades facilitades en aquell moment pel Departament, les noves llançadores a l’Estació van moure prop d’11.600 usuaris. En global, s’han afegit 36 expedicions a Reus i altres 36 a Tarragona.

Coincidint amb l’arribada del mes de juny, Territori ampliarà aquest estiu els serveis per carretera des de l’Estació del Camp. En detall, aquests es concentraran també en dues línies, que es corresponen amb Cambrils - Vilafortuny - Estació del Camp i La Pineda - Salou - PortAventura - Vila-seca - Estació del Camp. Els serveis, en aquest cas, es mantindran vigents fins al setembre, per tal de donar sortida a l’increment de passatgers que té lloc durant l’època de major afluència de turisme a la Costa Daurada, d’una manera similar al desplegament que es farà a l’Aeroport de Reus en aquestes dates.

tracking