Diari Més

Veïnal

L'AVV del barri Sol i Vista convoca eleccions i no celebrarà les festes de barri

La manca de candidatures donarà continuïtat a l’actual Junta, que ha optat per pausar els actes populars arran del «desgast» pel Pla de Barris

La zona d'estacionament de Roger de Llúria es veu enllestida.

L'AVV del barri Sol i Vista convoca eleccions i no celebrarà les festes de barriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Sol i Vista, presidida per Ana Belén Castaño, va obrir recentment un període de 15 dies per presentar candidatures que optessin a rellevar l’actual Junta. Castaño, que ocupa el càrrec des de fa una mica més de quatre anys, explica que «habitualment, quan portem un temps aquí, fem eleccions perquè si algú altre vol entrar ho faci sense cap obstacle». La previsió era dur a terme avui, 24 d’abril, una assemblea de socis on es procedís a la votació. La presidenta detalla que, dins el termini establert, «no tenim constància que s’hagi presentat cap candidatura». Una situació, aquesta, que donaria amb tota probabilitat continuïtat a l’actual Junta.

Amb tot, l’associació de veïns ha decidit «posar en pausa» aquest 2019 els seus actes més multitudinaris, com la festa de barri –que l’any passat va tenir lloc del 7 al 9 de setembre–, arran del «desgast que hi ha hagut per les obres del Pla de Barris». El que sí que continuarà en marxa «són els tallers i tot allò que fem des de l’associació, excepte la festa d’estiu o la paella popular. Però, la resta seguirà com sempre, amb normalitat».

Les feines de remodelació del barri «van generar tensió perquè hi havia una part del veïnat que deia que estava patint molèsties i es queixava que, des de l’associació de veïns, no reclamàvem res». «Nosaltres portàvem al barri representants del govern i, llavors, ningú es queixava», conclou Castaño. El Pla de Barris ha suposat una inversió d’1,3 milions d’euros en reformes a la via pública. La convocatòria d’eleccions –tot i que, segons sembla, no s’ha formulat cap candidatura en aquest aspecte– pretenia també posar la Junta de l’entitat a disposició dels veïns.

Demanen tenir l’esplai

La determinació de no celebrar els actes més publics ha generat malestar entre una part dels qui viuen al barri, que reclamen que s’ofereixi «almenys l’esplai per als nens que s’havia fet altres anys durant l’estiu». Aquests veïns, que prefereixen no aportar el seu nom, expliquen que «hi ha una quantitat gran de nens que feien servir l’esplai perquè tenia un preu assumible» i que «així, cada dia, de nou del matí a una del migdia tenien alguna activitat a fer que els mantenia entretinguts i segurs en els mesos que no hi ha escola, aproximadament entre juny i agost».

Nous aparcaments

Els treballs vinculats al Pla de Barris continuen en marxa a Sol i Vista i, fa poc, l’Ajuntament ha iniciat feines per donar forma a espais d’aparcament, al carrer Roger de Llúria i al Raval de Sol i Vista, amb 42 i 24 places. La creació dels dos pàrquings i d’un més a Sor Lluïsa Estivill sumen una inversió de 75.600 euros.

tracking