Diari Més

Benestar

Treball considera en «recta final» l'obertura de la residència d'Horts de Miró

El sindicat USITAC denuncia que l’edifici es mantingui enllestit i no ofereixi servei «per un tema burocràtic» i sosté que «ningú sap quan s’activarà»

L'exterior de l'equipament, en una imatge d'arxiu.

Treball considera en «recta final» l'obertura de la residència d'Horts de MiróOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esperada posada en marxa de la residència d’Horts de Miró hauria d’estar més a prop després que, segons asseguren fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies al Diari Més, «recentment s’ha desbloquejat la signatura del conveni» entre Generalitat i Ajuntament per l’activació de les places concertades «i ja es pot signar, cosa que passarà en els propers dies». Les mateixes fonts detallen que, «a partir d’això, l’Ajuntament ha d’habilitar l’entitat gestora per a les 24 places» concertades i, «quan ho faci, es podrà obrir» la residència com a tal. Treball considera aquesta la «recta final» de la tramitació i preveu que Horts de Miró pugui funcionar «en qüestió de setmanes», tot i que «no hi ha un termini fix».

Des d’USITAC, el sindicat que ha pressionat al llarg dels darrers mesos perquè l’edifici, ja construït i equipat en bona part d’inici, acollís usuaris, lamenten que «després de més de dos anys que portem lluitant per aquesta obertura, ja no ens creiem res. La nostra opinió és que ni els Serveis Socials de la Generalitat ni de l’Ajuntament de Reus, a dia d’avui, tenen la més remota idea de quan obrirà portes Horts de Miró».

Alfred Maza secretari d’organització d’USITAC, apunta que «el que ens sembla més kafkià d’aquesta situació és que la problemàtica no és per manca de diners, segons ens comenten els Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, sinó que és a causa d’un tema burocràtic: les famoses signatures de concessió de les 24 places per les que, 16 mesos després del seu atorgament, encara no s’ha dut a terme aquest tràmit». Maza es pregunta si la residència privada que s’està construint a Reus, gestionada pel grup Ballesol, tindrà places concertades. I, si és així, «com és», ja que «si no hi ha disponibilitat pressupostària per ampliar-ne les d’Horts de Miró, tampoc per altres, no?».

El Parlament dóna tres mesos

La comissió de Treball del Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat, a principis d’abril, una proposta de resolució impulsada pel grup del PSC-Units que «insta el govern de la Generalitat a obrir en el període de tres mesos les 24 places concertades a la residència d’Horts de Miró, tal i com va anunciar el govern a l’octubre del 2017». JxCat i ERC van presentar una esmena a la totalitat, acceptada pel PSC, que va esborrar del text inicial un segon punt on es demanava «obrir, en un termini de sis mesos des de l’aprovació d’aquesta proposta de resolució, la resta de places fins arribar a les 52 de què disposa l’equipament, com a places de titularitat pública».

La proposta de resolució sorgia d’un acord pres pel ple de l’Ajuntament de Reus l’11 de juny del 2018 a través d’una moció conjunta dels grups municipals del PSC, Cs i el PP. La residència d’Horts de Miró, quan obri, posarà a disposició de la gent gran un total de 24 places en règim de concert i 5 de privades.

tracking