Diari Més

Laboral

El Comitè del Sant Joan espera una resolució favorable sobre les DPO

L’Hospital de Reus ha presentat recurs contra un decret d’embargament de 775.000 euros per les retribucions de l’exercici 2015 encara pendents

Una imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El Comitè del Sant Joan espera una resolució favorable sobre les DPOOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus espera que una resolució favorable permeti els treballadors ingressar els imports corresponents a les retribucions per objectius (DPO) de l’exercici 2015 i que estan pendents. En un comunicat, des del Comitè informen de «la sentència de les DPO 2015, que afecta els treballadors dels grups 1, 2 i 3.1, segons la qual, l’empresa es veu obligada a fer el pagament pendent d’aquestes DPO» i apunten que «no obstant, l’empresa ha presentat recurs, i ens hem de mantenir a l’espera de la resolució».

El Jutjat Social número 1 de Reus ha decretat, en una interlocutòria amb data del 22 de març, tal com va avançar el Diari Més, l’embargament d’uns 775.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Reus pel 50% de les DPO de l’exercici 2015 que no es va pagar a la plantilla. Tenint en compte els interessos de demora i les despeses judicials –al voltant de 260.000 euros– la xifra a què hauria de fer front la societat, si es dicta una sentència contrària als seus interessos, superaria el milió d’euros. La quantitat està provisionada.

La interlocutòria és fruit d’una demanda presentada al seu moment pel Comitè d’Empresa després que el Sant Joan es negués a abonar un 50% de les DPO pendents als treballadors i apuntés que el desequilibri econòmic en què havia incorregut la societat al 2015 –quan es va registrar un dèficit d’uns 3,1 milions– l’eximia de fer-ho. L’Hospital ha recorregut el decret i es troba «a l’espera de la resolució del recurs per procedir al pagament o a la desestimació».

El decret d’embargament vol assegurar que, si es dóna una sentència ferma en aquest sentit, els diners arribin als empleats. El Comitè també va denunciar quan no va cobrar les DPO del 2016, i va guanyar. En aquella ocasió, segons van apuntar fonts del Sant Joan, la societat va optar per no recórrer i va assumir, en global, uns 2,6 milions d’euros. Ara, el Sant Joan sí que s’ha oposat a l’embargament. A partir del 2017, les negociacions entre Comitè i Ajuntament per abordar un nou marc laboral van permetre la plantilla mantenir un conveni propi però aquest especifica ara que, en cas de desequilibri, les DPO s’anul·len.

El Comitè també informava, en el mateix comunicat a principis d’abril, que «l’empresa realitzarà l’ingrés dels endarreriments pendents del 2018, que corresponen a l’increment de l’1,5% de gener a juny, i l’increment de l’1,75% de juliol i agost» i que «un cop finalitzats els tràmits corresponents, s’actualitzaran les taules salarials per l’any 2019 amb l’increment del 2,25%». L’Hospital hauria de passar a ser gestionat pel CatSalut, a través de la creació d’una nova entitat de dret públic, a partir del 31 de desembre d’aquest 2019. La Junta General de l’Hospital va aprovar el 9 d’abril mesures per resoldre la seva quarta causa de dissolució amb l’abstenció en bloc dels grups de l’oposició.

tracking