Diari Més

Polèmica

La Fiscalia obre diligències per la denúncia dels regidors expulsats de Cs de Reus

Entre la documentació hi ha captures de Whatsapp atribuïdes al diputat Carlos Sánchez sobre com fingir per obtenir una baixa laboral

El diputat per Cs Carlos Sánchez, al Parlament

La Fiscalia obre diligències per la denúncia dels regidors expulsats de Cs de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha obert diligències per la informació que hi van traslladar, el passat 14 de març, els quatre regidors expulsats de Cs a Reus i on s’apuntava un presumpte frau a la Seguretat Social vinculat a un càrrec del partit, el diputat al Parlament Carlos Sánchez.

Arran de la denúncia pública d’aquests suposats fets, Cs va suspendre de militància els regidors Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador, Guillem Figueras i Damián Morales. Els tres primers concorreran el 26-M per Reus amb noves sigles, les de dCIDE.

Entre la documentació que els exregidors de Cs van aportar a la Fiscalia hi havia, tal com ha avançatEl Confidencial, captures de converses de Whatsapp presumptament mantingudes entre el diputat Carlos Sánchez i un metge. En les converses s’intercanvia informació sobre simptomatologia fingida per obtenir una baixa laboral.

Segons detalla el mateix mitjà, Sánchez podria haver fet servir aquesta informació per simular una baixa –formava part del cos de la policia local de Cambrils– i dedicar-se a preparar la campanya de les eleccions del 2015. Era precisament això el que els exregidors de Cs a Reus volien que es comprovés quan van fer arribar les converses al partit de manera interna i, posteriorment, a la Fiscalia.

A les captures de Whatsapp difoses perEl Confidencial, un dels dos interlocutors s’adreça a l’altre, a qui anomena Paco, i li demana «a les 11 tinc metge, com eren els símptomes? Irritabilitat, no dormo bé i què més?». Paco respon: «Et despertes i no agafes la son, et costa concentrar-te i mal humor sobretot a casa amb els teus. Amb tres símptomes és suficient. Et donarà fàrmacs. Tu no t’hi oposis. Però no te’ls prenguis».

Després del que sembla una visita mèdica, l’altra persona a la conversa explica a Paco que «acabo de sortir. Sóc un bon actor. Fins i tot he plorat. M’han donat la baixa» i li mostra una recepta. En les eleccions del 2015, Carlos Sánchez, que havia participat activament a la campanya, va resultar escollit diputat, i des de llavors ocupa el seu escó al Parlament.

Després de portar la documentació a la Fiscalia, i en el marc de les diligències obertes pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els exregidors de Cs que havien denunciat la situació van ser citats a declarar en seu policial i hi van acudir.

Al moment de ser expulsat de Cs, Juan Carlos Sánchez va parlar de «cacera de bruixes» i va lamentar que el partit «ens ha tallat el cap» per posar en el seu coneixement «una qüestió que podia haver afectat a curt termini». Cs també va fulminar la Junta Executiva i en va posar una de gestora. Va demanar l’acta als regidors i va adreçar-se a la militància per demanar que no participessin en actes no convocats de manera oficial.

Débora García i Ricardo López

Cs va presentar fa pocs dies la seva nova cap de llista a Reus per al 26-M. Es tracta de Débora García. L’alcaldable taronjaés advocada. Va cursar els estudis de Dret a la URV i té un màster en Assessoria i Gestió Tributària a ESADE. Ésmembre de la Comissió de Defensa dels Drets dels animals i de la Comissió de Deontologia del Col·legi d'Advocatsde Reus. Afiliada a Ciutadans des del 2014, és la coordinadora del Grup de Treball provincial d'Economia i Hisendade la formació. I és, segons expliquen des de l’entorn de la formació, molt propera al mateix Carlos Sánchez.

També ho és qui serà número 2 de la llista a Reus, Ricardo López. Al seu torn, Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador i Guillem Figueras van fer pública a principis d’abril la determinació de presentar-se a les municipals com a dCIDE.

Juan Carlos Sánchez explicava en aquell moment que «creiem que Cs va perdut i sense rumb i ja no defensa els valors de què havia fet bandera, i que sí que hi són adCIDE». I va dir que, en aquesta nova etapa que ara s'obre, «tenim clar que tindrem massa suficient, i així ho hem pogut veure en unareunió recent amb els nostres companys de viatge. Ells ens han empès a estar aquí».

tracking