Diari Més

JxCat exigeix a Pedro Sánchez que censuri la crema d'una figura de Puigdemont

S'ha referit als fets d'aquest diumenge a la plaça principal de Coripe, Sevilla, durant la festa de la Crema del Judes

Ferran Bel en una imatge d'arxiu.

JxCat exigeix a Pedro Sánchez que censuri la crema d'una figura de PuigdemontACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número dos per Tarragona de JxCAT, Ferran Bel, ha exigit aquest diumenge al president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, que censuri la crema d'un ninot de l'expresident català Carles Puigdemont a Coripe (Sevilla) i dit que, si no ho fa, serà «còmplice» del que ha passat.

En un míting a Reus (Baix Camp), Bel s'ha referit als fets d'aquest diumenge a la plaça principal de Coripe durant la festa de la Crema del Judes, que ha tingut com a protagonista Carles Puigdemont, la figura del qual ha estat cremada com a exemple «del que és negatiu per a la societat».

Bel ha afirmat que espera que Pedro Sánchez, així com els líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, respectivament, «condemnin els fets i demanin explicacions» a l'alcalde de la localitat sevillana, el socialista Antonio Pérez.

«Si no condemnen de manera ferma aquests fets seran còmplices del que està passant», ha subratllat l'exdiputat del PDeCAT al Congrés.

Bel ha posat de relleu el «contrast» entre aquests fets i el discurs que ha pronunciat aquest diumenge per primera vegada en campanya l'exconseller Josep Rull, cap de llista per Tarragona, a través de videoconferència des de la presó de Soto del Real (Madrid).

Segons Bel, Rull ha pronunciat un discurs «de país» i ple d'«esperança» malgrat estar a la presó de manera «injusta», mentre en altres llocs s'escolta, ha dit, «el discurs de l'odi i la intolerància».

tracking