Diari Més

Una trentena d'entitats protestaran el dia de Sant Jordi a Reus per les parades de VOX i la «dreta extrema»

Durant tot el dia es faran accions de protesta i han convocat una concentració a les 19 h davant l'Ajuntament reusenc

Un gran cordó policial ha separat els dos grups

Concentració contra VOX a ReusXavier Guix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena d'entitats, col·lectius i organitzacions culturals, socials, polítiques i sindicals de la ciutat de Reus s'han posat d'acord per manifestar el seu rebuig per la presència, la jornada de Sant Jordi, de parades deVOXi del que anomenen de «dreta extrema». Això comporta, afirmen, la presència del feixisme, el masclisme i el racisme «als nostres carrers i festes».

El col·lectiu d'entitats i associacions, en uncomunicat, explica que consideren necessari un replantejament de la festa, «i dels criteris d'admissió d'entitats i col·lectius a Sant Jordi». Consideren «inconcebible» que l'Ajuntament de Reus permeti la presència d'organitzacions, «que ataquen de forma clara i directa la llengua i cultura catalanes i tots els valors associats a la Diada de Sant Jordi, així com drets i llibertats bàsiques de les persones».

Les entitats i associacions signants han anunciat que expressaran el seu rebuig a les parades de la ultradreta durant la jornada i demanen «a tothom» que aquell dia manifesti el seu rebuig a partir de les11hi durant tot el dia amb cartells, xiulets, fulls informatius, armilles grogues amb missatges a l'esquena, pancartes als balcons...

D'altra banda, també s'ha convocat una concentració de protesta a les19 hdavant l'Ajuntament de Reus.

Les entitats que donen suport a aquesta iniciativa són Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Reus Refugi, Comerç Solidari Reus, Esplai Albada, Cooperativa El Brot, Carrutxa, Avis i Àvies per la Llibertat, ANC, Agrupament Escolta Montsant, CUP, Pirates de Catalunya, Poble Lliure, EUiA,CDRReus, Coordinadora de Danses de Reus, Xiquets de Reus,AAVVHorts de Miró, CGT, Construïm República, CasalDespertaferro, Endavant, Sindicat d'Estudiants dels PPCC, Bou de Reus, Ball de Diables de Reus, Primàries Reus, Podem, L'Hora Violeta, Intersindical-CSC,H2Oi Agrupament Escolta La Mulassa.

tracking