Diari Més

Serveis públics

Comencen a circular a totes les línies els nous busos de Reus Transport

Els primers 10 vehicles, equipats amb millores tecnològiques, van iniciar ahir la incorporació al servei

Un dels autobusos que ahir ja traslladava passatgers realitzant la Línia 50.

Comencen a circular a totes les línies els nous busos de Reus TransportOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu nous autobusos de la flota de Reus Transport van començar a incorporar-se ahir a la circulació. Els vehicles prestaran servei de manera aleatòria a totes les línies. Els autobusos disposen de càmeres interiors per una major seguretat dels viatgers a l’hora de pujar i baixar, la gravació continuada a l’interior dels vehicles amb connexió des del Centre de Control Central de Reus Transport i les màquines validadores i expenedores de bitllets.

Una de les millores més destacades està vinculada a la informació, tant amb els rètols LED a color situats a l’exterior del vehicle com les quatre pantalles interiors que ofereixen dades de les parades a temps real. A més, aquestes pantalles també podran emetre informació d’interès. De moment, s’hi pot veure la flashmob #REUSestrenaBUS, que és fruit de l’actuació de l’orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus i un grup de ballarines de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura el dissabte 9 de març a la plaça de la Llibertat.

Altres tres autobusos se sumaran a la flota al juny del 2020. Quan s’hagi renovat tota la flota, Reus Transport disposarà de tres vehicles de reserva per garantir el servei quan sigui necessari fer tasques de manteniment o reparació. Aquests vehicles de reserva seran els tres busos actuals que estiguin en millors condicions per reforçar el servei. Per tant, Reus Transport disposarà el 2020 d’una flota de 16 autobusos de 12 metres. Els nous autobusos augmenten la capacitat dels vehicles actuals en 16 places: de les 88 es passa a 104, 24 assegudes i 80 de peu. El vehicle també incorpora fins a tres espais per a cadires de rodes o cotxets.

Menys contaminants

Una de les característiques principals dels nous autobusos és la reducció de més d’un 70% de gasos contaminants que afecten la qualitat de l’aire. Són dièsel i compleixen amb escreix amb els límits marcats per l’Euro VI. També incorporen diverses mesures per reduir el consum i un sistema que ajuda a una conducció més eficient, que també permetrà estalviar combustible, reduir els costos de manteniment, millorar la velocitat mitjana i reduir el risc d’accidents.

La cabina del conductor disposa d’una mampara antivandàlica. També porta un alcoholímetre que es pot activar per immobilitzar el vehicle: el conductor ha de bufar abans d’engegar el vehicle i, en cas que l’aparell doni un resultat positiu, el mateix sistema bloqueja l’arrencada del bus.

tracking