Diari Més

Medi Ambient

Recullen firmes per fer del pinso l'única eina de control dels coloms a Reus

L’Ajuntament acaba d’estrenar sis dispensadors carregats de nicarbacina

Un dispensador de pinso anticonceptiu per a coloms llençant blat de moro al terrat de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de Reus, colom, dispensador, control, població, pinso, anticonceptiu, Carles PellicerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una petició formulada a través de la plataforma Change.org i que es va activar aquest dilluns demana «una gestió 100% ètica» del control de la colònia de coloms a Reus. Precisament dilluns, l’Ajuntament va posar en marxa sis nous dispensadors automàtics de pinso que estaran carregats de nicarbacina, una substància que limita la fertilitat d’aquestes aus, per mirar de rebaixar la presència de coloms a la ciutat i que havia estat suggerida per algunes entitats animalistes.

La petició reclama ara que «no es matin coloms ni abans de la gestió ètica ni durant aquesta» i concreta que «una gestió ètica de la població de coloms és possible al 100%, amb colomars ecològics, tancament de buits de niuada, de colomars urbans no controlats i conscienciació, entre altres». En les seves primeres hores en marxa, la petició acumulava ahir més de 200 signatures de suport.

Aquests nous aparells dispensadors de pinso anticonceptiu s’han instal·lat en sis punts de la ciutat, d’acord a l’estudi previ que s’ha realitzat per identificar les zones de la ciutat amb una densitat de població de coloms més gran. Es calcula que cada dispensador pot donar servei a una colònia de 100 coloms. Es troben a l’Ajuntament de Reus, el 30 del carrer Balmes, l’antic hospital, La Palma, la seu d’Aigües de Reus i l’Estació Enològica. Tot i que la nicarbacina no té efectes en la salut humana, l’Ajuntament ha volgut evitar riscos, i els dispensadors s’han col·locat en zones segures, fora de l’abast de les persones.

tracking