Diari Més

Els timbals de Calanda retronen durant la processó de l'Amargura

Centenars de reusencs van aplegar-se als carrers del centre i la plaça Prim per assistir a un dels primers actes destacats de la Setmana Santa

Els timbalers de Calanda tenen ja un lloc a la Setmana Santa reusenca i amb la seva percussió omplen de solemnitat la processó.

Els timbals de Calanda retronen durant la processó de l'AmarguraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El so ensordidor dels Timbalers de Calanda va tornar a retronar ahir, un any més, al centre de Reus en un dels primers moments destacats de la Setmana Santa i la primera processó, la de l’Amargura. L’acte, espectacular pel ritme que marquen els timbals i bombos, va esclatar de nou a la plaça Prim. Allà van trobar-se, tal com marca la tradició, la Confraria de La Verge de l’Amargura, que sortia des de l’Església de Sant Joan acompanyada pels Timbalers de Calanda, i la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, els Estudiants, que havia iniciat el seu particular camí des del Temple de la Sang amb els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

La processó de l’Amargura, com és habitual, va comptar amb una representació de la Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno de la ciutat de Calanda, sempre convidada. I va arrossegar centenars de reusencs que, des de la mateixa plaça Prim però també a l’Església de Sant Joan i a la Sang, esperaven per admirar la majestuositat dels passos o els Armats solemnes.

Els timbals de Calanda, que anuncien des de lluny el desplegament de la processó aconsegueixen un any rere l’altre engrescar també els més petits, que sovint s’acosten al centre amb el seu tambor a mida per participar de la cita. Els Armats de la Sang, majestuosos, han incorporat per primera vegada aquest 2019 una dona, en un pas històric per a la cohort romana, que igualment no havia prohibit mai la participació del gènere femení en aquest aspecte.

L’entrada del Petó de Judes a la parròquia de Sant Francesc va marcar la fi de la processó de l’Amargura, que dóna pas aquests dies a altres que igualment transcorreran pel nucli del municipi.

Les saetas, al Fossar Vell

Avui, Dimecres Sant, se celebrarà a partir dos quarts de nou del vespre i des del Temple de la Sang la processó del Prendiment. El tradicional cante de saetas als misteris, que fins ara s’havia ofert sempre des del Mercadal, es trasllada enguany i es veurà al Fossar Vell, des de la Prioral. La saetera, que l’any passat no va poder cantar per malaltia, hi tornarà a ser. També hi ha prevista, a la mateixa hora i a Sant Josep Obrer, la solemne processó Penitencial. I, durant el matí, serà possible seguir dipositant ofrenes florals a la parròquia de Sant Bernat Calvó, a la de Sant Joan Baptista i a la Sang i a l’Església de Sant Francesc d’Assís.

tracking