Diari Més

El barri Immaculada dirà adéu per fi al transformador elèctric

L’AV valora positivament la reubicació de la instal·lació, adjudicada ahir

Una recreació de l'aspecte que tindrà el nou espai.

El barri Immaculada dirà adéu per fi al transformador elèctricOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament va adjudicar ahir, per un import de 146.399 euros IVA inclòs, les obres de trasllat del transformador del barri Immaculada. Se’n farà càrrec l’empresa Elecnor, que compta amb un termini d’execució de les feines de tres mesos a partir del seu inici. El projecte, que va quedar aprovat en el marc dels Pressupostos participatius 2018, preveu moure l’estació transformadora, ara situada a la cruïlla entre el carrer de la Immaculada i el Passeig de l’Oliver, uns 30 metres cap a l’est, fins a la plaça Racó de l’Avi, concretament a la cantonada que formen el carrer de la Immaculada i el carrer de l’Església.

Es col·locarà una tanca que serveixi per disminuir l’impacte visual de la nova posició del transformador i per organitzar l’accés a la plaça Racó de l’Avi, un espai públic dedicat a zona de jocs infantils. L’estructura estarà formada per tubs metàl·lics. L’espai actual del transformador s’enderrocarà i es completarà el buit que aquesta operació deixi a la tanca. El projecte va acompanyat per un estudi d’Endesa on es detallen actuacions necessàries per desmuntar la instal·lació elèctrica i implantar un nou transformador dins un mòdul prefabricat.

Des de l’Associació de Veïns del barri Immaculada, la presidenta Esperanza Torrijos explica que «estem contents que, per fi, després de sis anys de lluita i de que al 2009 no el canviessin de lloc, ara es reubiqui el transformador» i valora que «tot i que no és la millor solució, sí que és una solució molt bona que acabarà amb els problemes».

tracking