Diari Més

El Sant Crist de la Creu de Reus rep les primeres ofrenes de gladiols i clavells

L’eslgésia de Sant Joan Baptista obre portes des d’ahir i fins Dijous Sant per a tots els devots i confrares que vulguin participar del ritual

Algunes de les primeres persones que van portar flors a la venerada imatge durant el dia d'ahir.

El Sant Crist de la Creu de Reus rep les primeres ofrenes de gladiols i clavellsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sant Crist de la Creu va començar, ahir, a rebre les primeres ofrenes de gladiols i clavells, de color blanc. Tots els confrares i devots van poder iniciar les ofrenes a la parròquia de Sant Joan Baptista des de les deu del matí fins a la una del migdia i de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre, un horari que es repeteix avui i fins Dijous Sant. Durant aquests dies, els gladiols i clavells s’aniran acumulant als peus de la venerada imatge del Sant Crist de la Creu i, el Divendres Sant, l’acompanyaran en el solemne i tradicional viacrucis. Ho faran al pas de La Llançada, que representa el moment en què un soldat clava una llança a Jesús.

Aquest cap de setmana, el Sant Crist, que havia viscut cada diumenge de Quaresma el Viacrucis a l’interior del temple, va ser traslladat a les Germanetes dels Pobres per celebrar-lo allà.

Tot i que l’ofrena floral ja va començar ahir, no serà fins a les pròximes hores quan aquesta arribi al seu punt més àlgid, donat que la gent hi va anant de manera espontània, cadascú quan troba el seu moment, fins a omplir la capella on s’han dipositat fileres de gerros per mantenir els clavells i gladiols en les millors condicions de cara a la processó de divendres i al guarniment de La Llançada.

Amb aquesta ofrena al Sant Crist de la Sang es va obrir la setmana forta de la Setmana Santa i el Dilluns Sant va acabar amb la projecció del documental Hereus d’un Cardenal Proscrit al Temple de la Sang. Un documental dirigit per Llúcia Oliva i que té com a fil argumental la vida del Cardenal Vidal i Barraquer. L’acte va estar organitzat per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

La processó de l’Amargura

Avui, dimarts, continuen els actes de Setmana Santa, a banda de la ja comentada ofrena de gladiols i clavells al Sant Crist de la Sang, a un quart de nou del vespre tindrà lloc la solemne processó de l’Amargura, coorganitzada per la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, els Estudiants i la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. A més, hi assistiran com a convidats els Timbalers de Calanda, per segon any consecutiu, amb una representació de la Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno de la ciutat de Calanda. La confraria Sant Tomàs d’Aquino sortirà del temple de la Puríssima Sang, continuant pel raval de Pallol, plaça Catalunya, raval de Santa Anna i plaça Prim.

Per la seva banda, la Confraria de la Verge de l’Amargura sortirà de l’església de Sant Joan i continuarà pels carrers Prat de la Riba, Llovera i plaça Prim, on es trobarà amb la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino. Continuaran el recorregut conjunt pel raval de Jesús, raval de Martí Folguera i carrer Misericòrdia. En acabar la processó el pas El Petó de Judes entrarà solemnement a la parròquia de Sant Francesc.

L’endemà, Dimecres Sant, tindrà lloc una altra ofrena de clavells, blancs i vermells, a la parròquia de Sant Bernat Calbó, unes flors que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim. A dos quarts de nou començarà la solemne processó penitencial, on enguany participarà, de manera excepcional, el pas de la Verònica.

tracking