Diari Més

Judicial

L'Estat dóna llum verda al jutjat de primera instància 8 de Reus

El Consell de Ministres aprova la creació d’un total de 75 unitats judicials

L'accés principal a l'edifici dels Jutjats de Reus.

L'accés principal a l'edifici dels Jutjats de Reus.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest divendres, dia 12 d’abril, un Reial Decret de creació de 75 unitats judicials arreu de l’Estat corresponents a la programació del 2019. Entre elles figura el futur jutjat de primera instància número 8 de Reus. Les peticions formulades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en aquest àmbit ja va incloure, fa algunes setmanes, primera instància 8 de Reus.

En detall, i tal com precisaven llavors fonts del TSJC, «al juliol va donar-se un primer acord identificant la necessitat» d’aquest jutjat, la qual «va abordar-se en la comissió mixta amb el Departament de Justícia» poc més tard. Amb data del 29 de gener, es va dur a terme la concreció dels «òrgans d’urgent necessitat» a Catalunya, el llistat dels quals havia sol·licitat el Ministeri de Justícia «per procedir a l’aprovació de la seva creació». El jutjat de primera instància número 8 de Reus va quedar, doncs, inclòs en aquesta relació de propostes prioritàries al Ministeri. El TSJC demanava també una nova plaça a la secció tercera de l’Audiència Provincial de Tarragona, on havia detectat que «les ràtios per magistrat excedeixen considerablement les càrregues de feina pautades com a raonables en matèria civil i assoleixen nivells similars als que ofereixen les seccions civils de l’Audiència Provincial de Barcelona».

El TSJC ha posat damunt la taula de forma reiterada «greus problemes de congestió» als jutjats d’instància de Reus, on apunta «retards i disfuncions» motivades perquè aquí s’ingressen «més del doble d’assumptes del que marquen els mòduls del Consell General del Poder Judicial». Al setembre del 2018, va activar-se el nou Jutjat de Primera Instància número 7 de Reus, que es dedica a família i que estava previst a la programació de l’any 2017. El Consell de Ministres ha aprovat ara la creació del jutjat de primera instància 8 de Reus.

tracking