Diari Més

Serveis

L'ampliació del Tanatori municipal de Reus pren forma a l'exterior de l'edifici

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp guanyarà 300 metres quadrats per reconvertir el passadís

L'estructura que sostindrà la nova part de l'equipament ja ha estat col·locada.

L'ampliació del Tanatori municipal de Reus pren forma a l'exterior de l'edificiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’ampliació del tanatori municipal, que van iniciar-se a principis del passat mes de març per guanyar metres en la zona d’accés a les sales de vetlla, quedaran enllestides en menys de sis mesos. La primera fase, consistent en fer créixer l’edifici cap a l’àrea de pàrquing, ha començat a prendre forma en les darreres setmanes. Un cop enllestida aquesta part, es durà a terme la connexió amb l’interior. Els treballs, impulsats per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, tenen un pressupost de 288.704 euros i afegiran al voltant de 300 metres quadrats a les instal·lacions actuals.

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals i responsable de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Joaquim Enrech, detalla que aquesta és «una inversió necessària i demanada pels usuaris». El projecte, precisa, té la finalitat de «reconvertir l’actual passadís en un espai més ampli que, alhora, sigui un lloc d’estada on les persones puguin romandre amb més comoditat». «En l’actualitat», tal com afegeix Enrech, «els dies que les sales de vetlla estan plenes, l’acumulació de gent al passadís pot causar certa incomoditat, soroll, etc. L’obra que estem realitzant resoldrà els inconvenients». Fonts municipals apunten que es tracta «d’una obra complexa donada la seva naturalesa i el fet que ha de conviure amb una activitat que, des de l’empresa, es tracta amb la màxima cura cap als usuaris». L’objectiu «és no interferir en el dia a dia del tanatori municipal». És per això que les feines han arrencat d’entrada a la part exterior de l’equipament, on ja es comença a perfilar l’estructura que sostindrà el creixement de l’edifici, i l’enllaç amb la resta de la construcció es realitzarà en darrer terme.

El passadís de les sales de vetlla –d’una llargada de 45 metres– té ara una amplada variable d’entre 2,5 i 3,7 metres que va generant en els eixamplaments petites zones d’estar. Quan les sales de vetlla estan totes ocupades i els usuaris surten al passadís, es pot produir certa incomoditat tant pel que fa al soroll com per la pròpia circulació de persones. El projecte resoldrà aquesta incomoditat reconvertint la zona de pas en zona d’estada més còmode i àmplia. Així, el passadís d’accés a les sales de vetlla es recularà uns 4 metres de la façana, en una llargada de 27 metres. S’aconseguirà crear així un espai de recolliment amb l’obertura de dos patis ubicats als extrems de l’ampliació i un tercer pati al centre. Els patis no tenen vistes a l’exterior però facilitaran llum i ventilació.

tracking