Diari Més

Els reusencs aixequen rams i palmes al cel durant la tradicional benedicció

L’ofrena del Clavell al Crist de la Primera Caiguda, l’ofrena del Ciri Pasqual i el viacrucis del Sant Crist de la Creu completen el Diumenge de Rams

Imatges de la Benedicció de la Palma a l'església de la Sang, l'ofrena del clavell al Crist de la Primera Caiguda, l'ofrena del Ciri Pasqual i el viacrucis del Sant Crist de la Creu

Diumenge de Rams a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge de Rams va tornar a treure als carrers de Reus, ahir, palmes i palmons per prendre part de la tradicional benedicció que celebren, durant el matí, les diferents parròquies arreu la ciutat. Petits arrossegant rams de llorer i també pares amb nadons als braços, tots s’esforçaven a aixecar ben amunt la palma per integrar-se en aquest particular i breu acte que recorda l’arribada de Crist a Jerusalem.

A la Sang, la benedicció va produir-se en un nou entorn, el que ha dibuixat la reforma de la mateixa plaça, amb els assistents orientats d’esquenes al temple. La més multitudinària, amb tot, acostuma a ser cada any la que té lloc a les Peixateries Velles. Alguns dels qui hi arribaven sobre l’hora demanaven «papa, agafa’m, que no puc córrer més» i altres, amb la il·lusió de rebre l’aigua beneïda, demanaven «anem més endavant» i aixecaven ben amunt la palma. Centenars de reusencs van voler estar presents a aquest acte en una jornada on, enguany sí, el temps va acompanyar.

Més cap al migdia, va celebrar-se l’ofrena del clavell al Crist de la Primera Caiguda, a la parròquia de Sant Josep Obrer. Els nens van convertir-se de nou en els protagonistes, carregats amb les flors que dipositaven als peus de la imatge. Com cada any, el Crist va rebre durant tot el matí una allau de clavells que l’acompanyaran durant els propers dies. Serà llavors quan la Setmana Santa 2019 desplegui els actes principals i alguns dels més esperats a la ciutat.

Germanetes dels Pobres

L’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu va organitzar cap al vespre el trasllat de la venerada imatge fins al jardí de les Germanetes dels Pobres. Hi van participar la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume amb la Creu dels Improperis, els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang i la banda de cornetes i tambors Rosa de Reus, que van dur a terme un viacrucis. La imatge va ser retornada, després, a la parròquia de Sant Joan Baptista.

La jornada va tancar-se a la parròquia de Sant Francesc d’Assís amb la solemne missa de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari i l’ofrena del Ciri Pasqual. En acabar, va presentar-se, tal com és habitual, el cartell de la Processó del Silenci.

El programa de Setmana Santa 2019 ve marcat avui per les ofrenes florals al Sant Crist de la Creu. La parròquia de Sant Joan Baptista obre, a partir d’avui Dilluns Sant, les seves portes per a poder visitar i lliurar flors a la venerada imatge. Les ofrenes es podran dur a terme des de les deu del matí i fins la una del migdia, de manera ininterrompuda, i des de les quatre de la tarda fins les vuit del vespre. Les portes de la parròquia tornaran a obrir demà, en el mateix horari, en el darrer dia per poder fer entrega de rams de flors.

Aquest mateix Dilluns Sant, el temple de la Sang acull la projecció del documental Hereus d’un Cardenal Proscrit, que té com a fil argumental la vida del Cardenal Vidal i Barraquer, i que es pot veure a partir de les vuit del vespre. Dilluns Sant serà el preludi a les primeres processons, que s’inicien demà amb la Solemne Processó de l’Amargura, amb la presència dels Timbalers de Calanda.

tracking