Diari Més

Equipaments

Educació farà les escoles Montsant i Rosa Sensat de Reus més accessibles

El Departament destinarà prop de 200.000 euros a dos projectes per instal·lar ascensors i construir noves rampes als centres

Una imatge d'arxiu de la façana de l'Escola Rosa Sensat, situada a Mas Pellicer.

Educació farà les escoles Montsant i Rosa Sensat de Reus més accessiblesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles Rosa Sensat i Montsant viuran properament feines de millora per convertir-se en més accessibles. En detall, el Departament d’Educació invertirà prop de 200.000 euros en dos projectes adaptats a les característiques de cada centre i que inclouen la col·locació de rampes i la implementació d’ascensors. Els treballs, obres RAM en ambdós casos, tiraran endavant tenint en compte «diverses visites i inspeccions tècniques, per tal de disposar d’una visió actualitzada de la realitat del centre i poder realitzar així les intervencions correctives idònies».

Pel que fa a l’Escola Rosa Sensat, ubicada a Mas Pellicer, i tal com detalla el projecte, «les motivacions que han determinat la necessitat d’intervenció han estat definides per les converses mantingudes amb els tècnics del Departament, les demandes dels mateixos usuaris i les inspeccions visuals que s’han realitzat a l’edifici». Així, «l’àmbit on està previst realitzar les actuacions és a l’interior i exterior dels dos edificis que conformen el centre», ja que «en l’actualitat, no existeix a l’escola cap element de comunicació vertical entre plantes que estigui adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, ja que només compta amb escales». Per això «la intervenció té per objecte corregir aquesta situació amb la implementació de dos nous mitjans mecànics que permetin la lliure i adaptada comunicació entre nivells». És a dir, s’instal·laran dos ascensors per enllaçar plantes.

D’altra banda, «degut a la topografia de la zona» on se situen les diverses parts de l’equipament, i també «accessos i pistes esportives», el total d’aquests elements «s’assenten en diferents cotes, fet que provoca l’existència d’escales, graons, grades i rampes no adaptades que salven diferents desnivells». Amb la finalitat de salvar aquests desnivells «en l’adequació dels accessos des de la via pública, adaptant els recorreguts existents perquè siguin fàcilment transitables fins a l’interior del centre».

Els treballs d’adequació que es plantegen a l’exterior de l’escola inclouen l’adaptació del recorregut des del carrer Mas d’Iglesias per a persones amb mobilitat reduïda. A grans trets, hi haurà rampes adaptades vora la pista esportiva del centre i d’altres d’annexes als edificis, a més dels ascensors també previstos. En total, es faran feines sobre prop de 183 metres quadrats. El pressupost de licitació és de 122,872 euros IVA inclòs i el termini d’execució, de dos mesos a partir de l’inici dels moviments.

Comunicar les plantes

L’Escola Montsant, al seu torn, es troba localitzada a prop de la carretera de Castellvell i ocupa un solar de fins a 4.300 metres quadrats. L’actuació de les obres «consta de la instal·lació d’un ascensor que comuniqui les dues plantes de l’edifici, i una rampa entre els dos nivells existents a la planta primera». Els treballs tenen un pressupost de 71.372 euros i les obres s’allargaran durant dos mesos des del seu inici. La col·locació de l’ascensor implicarà afectació parcial a la sala d’usos múltiples, l’arxiu i el passadís, i també al passadís de la primera planta.

tracking