Diari Més

Judicial

El TSJC prorroga fins al juny el reforç del jutjat que instrueix Innova

La mesura, que expirava d’inici al febrer, allibera en part el magistrat perquè avanci en la macrocausa

L'accés principal a l'edifici dels Jutjats de Reus.

L'accés principal a l'edifici dels Jutjats de Reus.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat ampliar, almenys fins al juny, el reforç del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, que s’encarrega de la macrocausa Innova, tal com detallen fonts del TSJC al Diari Més. El reforç, que va ser reposat per darrera vegada l’estiu 2018, finalitzava aquest mes de febrer. Ha estat a proposta del mateix magistrat, però, que la Sala de Govern ha aprovat prorrogar-lo. Per tant, des del febrer, se li ve donant continuïtat. Les condicions en què s’aplicarà la mesura seran les mateixes que s’havien establert en l’última ocasió, segons detallen des del TSJC: una comissió de serveis sense relleu de funcions.

El jutge de reforç celebrarà els judicis per delictes lleus que se segueixen al Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, excepte aquells que es desprenguin del servei de guàrdia. Al llarg d’aquest període, assumirà dues sessions de judicis al mes, que se celebren en dimecres. Aquestes funcions les desenvolupava fins ara el magistrat d’Instrucció número 4 de Reus.

En una entrevista concedida a aquest rotatiu al novembre, el magistrat del Jutjat d’Instrucció número 3, Diego Álvarez de Juan, explicava que «Innova és una causa molt complexa que necessita una dedicació molt a prop de ser total durant força temps. Si només t’hi pots dedicar dos dies al mes... La resta del jutjat ha de seguir funcionant». L’instructor d’Innova apuntava que «el problema d’Instrucció 3 no és Innova, són la resta de les coses» i concretava que «al final, has de posar a la balança 2.000 assumptes a l’any i un assumpte». A Instrucció 3 «resolem els assumptes adequadament, al nivell dels altres jutjats de Reus i la província», concloïa el jutge, que aclaria que «la meva crítica no és a qui disposa els reforços sinó que el qui els disposa gestiona recursos escassos».

Recursos limitats

Instrucció número 3 havia perdut fa dos anys, al 2017, el seu reforç anterior: un jutge en expectativa de destinació que s’hi dedicava en exclusiva des del 2016, que va ser traslladat i que no va tenir recanvi «en no disposar el Tribunal Superior de més recursos». Al juliol del 2018 se li va assignar un nou reforç, en forma d’una comissió de serveis, que s’allarga fins al juny.

tracking