Diari Més

Sanitat

El Centre MQ Reus endarrereix l'obertura a l'antic hospital de Sant Joan fins la tardor

Tindrà més de 2.000 metres quadrats dividits en sis plantes

L'arquitecte del nou Centre MQ Reus, Carles Busquets, mostrant els plànols de la instal·lació.

El Centre MQ Reus endarrereix l'obertura a l'antic hospital de Sant Joan fins la tardorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre MQ Reus no podrà traslladar-se a les noves instal·lacions fins la tardor, segons han assenyalat aquest divendres des de la direcció de l’empresa. L’espai mèdic incrementarà la seva superfície disponible amb el nou espai, situat a les antigues dependències de l’hospital de Reus, al centre de la ciutat. Tindrà més de 2.000 metres quadrats, dividits en sis plantes de 400 metres quadrats cadascuna, i permetrà ampliar la cartera de serveis en especialitats com ortodòncia, odontologia i estètica. Comptarà també amb un espai d’urgències tres vegades més gran que l’actual. Les obres tenen un cost d’aproximadament 1,5 milions d’euros i en el futur es preveu iniciar una segona fase que permetria acollir els serveis que el Centre MQ Reus actualment té a l’hospital Sant Joan.

La direcció de la companyia ha fet aquest divendres una visita d’obres al nou espai. "Gaudirem d’unes noves instal·lacions i un nou equipament corresponent al que requereix la sanitat d’avui en dia», ha declarat la directora del Centre MQ Reus, Mari Àngels Rius. Ha justificat el retard en els treballs perquè, tractant-se d’una rehabilitació, poden aparèixer «coses inesperades, que és el què ha passat», fet que ha obligat a modificar el calendari. «Preveiem que s’acabin al juny», ha puntualitzat, un termini al qual se li han de sumar «dos o tres mesos per rebre les autoritzacions sanitàries» i el trasllat de l’equipament des de les instal·lacions que actualment funcionen al carrer Gaudí fins a la nova ubicació.

Rius ha expressat que ampliaran la cartera de serveis «d’aquelles especialitats que no dona la sanitat pública», com «ortodòncia, odontologia i estètica», ha citat. També es mantindrà l’activitat ambulatòria, amb els serveis «d’urgències, consultes, cirurgia mèdica ambulatòria i totes les exploracions complementàries» de diagnosi per la imatge. En total hi haurà 25 consultes, cinc box tancats –tres més que els actuals- i quatre més d’oberts per a la zona de l’hospital de dia.

Per Rius, tots aquests canvis no han de suposar una modificació d’horaris ni de condicions laborals dels treballadors: «Mantindrem la categoria salarial» i les tasques que desenvolupen, ha assegurat. «L’únic canvi és que enlloc d’anar a les instal·lacions del carrer Gaudí, vindran aquí», en referència al nou espai, ha informat.

Segona fase

Rius ha assegurat que des de l’empresa tenen prevista una segona fase de rehabilitació de l’espai, que englobaria una zona annexa. Aquesta actuació «està en fase d’estudi», ha manifestat Rius, i ha concretat: «Es treballa amb el projecte arquitectònic, el pla funcional i l’estudi de viabilitat econòmica, que s’ha d’aprovar quan es tingui consolidada aquesta primera fase». Per tant «serien dos o tres anys a partir de tenir el projecte disponible per poder-lo executar», és a dir, per començar les futures obres. En aquest nou àmbit està previst que s’hi ubiqui un bloc quirúrgic i una planta d’hospitalització, que mentrestant se situaran de manera provisional en una zona de l’Hospital Sant Joan de Reus.

tracking