Diari Més

Política

Llorens: «PDeCAT, ERC i PSC pactaran i repetiran un govern d'Innova»

La CUP es perfila com el «model alternatiu» i valora que, en aquests darrers quatre anys, «hem fet moltes propostes i altres partits n’han tret rèdit»

Els actuals regidors de la CUP i Xavier Angelergues van fer ahir balanç del mandat.

Llorens: «PDeCAT, ERC i PSC pactaran i repetiran un govern d'Innova»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Triar entre «l’alcaldia d’Innova» o «un model alternatiu per a la ciutat». Són les dues opcions que la CUP plantejava ahir, de cara al 26-M, amb la convicció que «hi ha un pacte a tres bandes, regalat abans de les eleccions», que vincularà «PDeCAT (Junts per Reus), PSC i ERC» per donar lloc «una altra vegada, a un govern d’Innova». La cap de llista cupaire per al 26-M, Marta Llorens, es preguntava si «sabrà justificar ERC un acord amb un partit del 155» i qualificava de «decebedor» aquest escenari. Tot i avisar que «anirem amb totes a per l’alcaldia», Llorens es mostrava conscient que assolir-la «serà complicat» precisament arran del pacte que la formació pronostica i animava «els partits que realment vulguin oferir una alternativa» a «perdre la por a interpel·lar la CUP».

Els cupaires van suggerir que l’entesa de govern que albiren podria «tenir a veure amb els judicis d’Innova, que començaran aviat». I van detallar que «fa un mes que vam interpel·lar ERC i no ens han contestat però no se senten incòmodes pactant amb el PSC». La candidata republicana, Noemí Llauradó, va rebutjar aquest dimarts avançar públicament opcions de pacte.

El número 2 de la CUP, Edgar Fernández, va referir-se ahir al Pacte per al Referèndum i va dir que, fa un temps, Junts per Reus i ERC «no van voler afegir-se a una carta on hi havia el compromís de no governar amb els partits del 155». Va apuntar, també, que l’exalcalde Lluís Miquel Pérez, a qui Fernández situa com a representant de MES en aquest àmbit, s’hauria posicionat igualment en contra d’englobar el PSC entre els partits del 155 i hauria demanat descartar només «els que fessin campanya pel 155».

L’àmbit sanitari

En relació al balanç del darrer mandat, on la CUP ha estat present a l’Ajuntament amb sis regidors, l’alcaldable Llorens valorava que «hem impulsat, des de l’oposició, moltes propostes que no hem pogut materialitzar de la nostra manera i que altres partits han fet serves i de les quals han tret rèdit». I enumerava els pressupostos participatius, el reglament de participació ciutadana, la perspectiva feminista o la gestió de l’Hospital.

Sobre aquest darrer punt, feia referència al «canvi de posicionament radical del govern, que ara defensa la gestió de la Generalitat» pel que fa al futur del centre i deia que «ningú no els demana explicacions». Llorens també es referia al PSC i a la seva postura davant del traspàs de l’Hospital al CatSalut i detallava que «han rebaixat molt el to, cosa que no entenem i que ha sigut també una decepció». Igualment dins del paquet sanitari, l’alcaldable de la CUP es referia al CMQ i apuntava que «fa mesos que estem demanant un pla de viabilitat, també per saber què passarà amb els seus treballadors si la feina baixa, però no hi ha pla». La CUP també va destacar ahir, respecte al seu paper des del 2015, que «hem fet dues oposicions, una de confrontació i una de propositiva» i va apuntar que «si torna un govern d’Innova, nosaltres tornarem a la primera».

Llorens va expressar igualment que la qüestió nacional «ha afectat el dia a dia» de la formació i «l’agenda social». I que, a nivell de ciutat, «ha estat un mandat difícil» i «a Reus, hem viscut a la nostra pròpia pell el conflicte». Habitatge, feminisme o el compromís de «fer República des de la ciutat» són algunes de les àrees que centren el projecte de la CUP, on «es pot parlar de línies vermelles però també, per què no, de línies de consens».

tracking