Diari Més

Seguretat ciutadana

La Guàrdia Urbana incrementa les patrulles a peu a Sant Josep Obrer de Reus

El president de l’AVV I de Maig, Eduardo Navas, es mostra «sorprès però content» i trasllada als agents la qüestió de l’incivisme

Una de les primeres accions ha estat notificar vehicles abandonats a la via pública.

La Guàrdia Urbana incrementa les patrulles a peu a Sant Josep Obrer de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Des de principis de setmana, la Guàrdia Urbana patrulla a peu per Sant Josep Obrer», explica el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, que diu que els agents «han volgut entrar una estona al local» de l’entitat, «han estat parlant amb mi sobre els problemes que té el barri i sobre què s’hi pot fer» i, entre les primeres intervencions, «ja han col·locat adhesius de notificació a una trentena de vehicles que acumulaven força temps abandonats o estacionats al mateix lloc». L’increment de la presència policial a peu és una reclamació històrica del veïnat, que entenia que disposar de més agents transitant pels carrers i «que baixessin dels cotxes» limitaria l’elevada activitat delictiva a la zona.

Per això, «estem contents però alhora també molt sorpresos», concreta Navas, que apunta que «no sabem si ha estat perquè hem insistit molt en això o perquè ara venen eleccions, el cas és que aquí tenim les patrulles». «Volem felicitar la Guàrdia Urbana per haver fet, finalment, aquest pas que tantes vegades havíem demanat sense que se’ns fes cap cas», afegeix el president de l’AVV I de Maig, que diu que «aquest és el primer cop que ens trobem que es preocupen pel que està passant aquí». Entre les principals problemàtiques que Navas ha traslladat a la policia local en aquest contacte inicial, hi ha «la de l’incivisme, perquè hi ha molta gent que no té cura per res, i la dels moviments de cotxes: n’hi ha qui els ven i els té al carrer ocupant places i qui els abandona a la mateixa vorera». «De moment», diu el líder veïnal, «sembla que sí que s’estan posant les piles».

Augment de la presència física

Fonts municipals consultades en aquest sentit detallen que fa un parell de mesos que «es va donar instrucció a la Guàrdia Urbana perquè incrementés la presència física a determinats barris» i precisen que Sant Josep Obrer «és un d’ells i és una zona prioritària». Aquest no és, però, l’únic punt on «el pas de patrulles a peu s’ha incrementat», tal com expliquen les mateixes fonts, que asseguren que es tracta de «part d’un dispositiu de ciutat». De fet, resulta complicat, en l’actualitat, trobar algun barri de la ciutat que no reclami més presència policial o la instal·lació de càmeres de videovigilància. Tot i que des de l’Ajuntament no concreten a quins altres barris s’aplicarà la mesura, mantenen que «hi ha altres llocs on el sistema ja està en funcionament». La nova càmera de videovigilància que hi ha pendent de posar en marxa igualment a aquesta zona, al passatge de la Mare de Déu de la Macarena, encara no hi és.

Malgrat que es troba en vies de fer-ho –recentment s’han convocat 20 noves places–, el cos de la Guàrdia Urbana no ha crescut. Així doncs, «el servei s’ha reestructurat per donar una major cobertura» i permetre l’activitat de patrulles a peu». Fonts municipals apunten que les notificacions a vehicles estacionats a la via pública no es corresponen amb una acció específica sinó que «a conseqüència de que hi ha més hores de patrullatge, s’identifiquen més supòsits» i que, a partir de cadascun d’ells, «la Guàrdia Urbana estudia si s’ha de sancionar».

tracking