Diari Més

Ensenyament

L'INS Salvador Vilaseca de Reus recapta fons amb un musical

La funció, al Bartrina, va ser dedicada a la Kelly, l’alumna assassinada al gener

Un instant de la representació d''Així sóc jo'.

L'INS Salvador Vilaseca de Reus recapta fons amb un musicalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Salvador Vilaseca, per segon any consecutiu, ha organitzat un espectacle musical que, aquesta vegada, és de creació pròpia. El musical, Així sóc jo, està liderat per un grup de professors de vàries disciplines –interpretació, arts plàstiques, música i dansa– i va representar-se ahir al Teatre Bartrina. La doble funció va ser dedicada a la Kelly, l’alumna que va morir al gener víctima de la violència masclista, que hi hauria d’haver participat.

Els protagonistes són alumnes de tercer i quart d’ESO. Ha estat, tal com explicaven des del centre en un comunicat, un projecte inclusiu des de la seva concepció. Per això compta amb la participació de més de 75 persones entre professors i alumnes. El musical explica diferents històries amb punts de connexió molt humana. «Hem volgut que la creativitat i l’expressivitat dels nostres alumnes quedi patent en àmbits no només acadèmics», apunten des de l’Institut Salvador Vilaseca. Amb l’entrada a l’escenari de personatges, ballarins i músics es donen instants que expressen vivències molt variades de protagonistes joves que, amb tota la il·lusió, viuen les seves petites aventures quotidianes, tot amb una clara intencionalitat: pretenent emocionar el públic amb aquest collage d’escenes. El resultat és «que els alumnes creixen a tots els nivells».

El centre ha transformat aquest projecte educatiu en una causa solidària, de manera que recull fons que van destinats a l’activitat del Club Esportiu Alba. Hi col·laboren el Conservatori de Música de Reus i de l’Escola de Dansa Núria Díez.

tracking