Diari Més

Medi ambient

L'Ajuntament de Reus ha localitzat i tancat set pous il·legals des del 2018

Es trobaven ubicats darrere de l’Escola Els Ganxets, a l’Hospital Sant Joan o la carretera de Cambrils

Un dels que s'ha tancat enguany, a prop de la Riera del Molinet.

L'Ajuntament de Reus ha localitzat i tancat set pous il·legals des del 2018Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de set pous en situació irregular han estat clausurats, al terme municipal de Reus, entre l’any passat i els tres primers mesos d’aquest 2019. La xifra l’aportava aquest dilluns, a preguntes del grup municipal del PP, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio. Dels set pous, cinc han estat tancats a càrrec del mateix Ajuntament i sobre els altres dos va donar-se avís als propietaris dels terrenys on es trobaven. Rubio recordava dilluns que «l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) és qui atorga les llicències per fer pous» i també «en coneixement de qui s’ha de posar la detecció de pous alegals». En aquest sentit, afegia el regidor, «l’Ajuntament, tot i que no sigui competència seva, hi ha actuat quan ha tingut notificació que n’hi havia algun» que pogués representar perill. Totes les intervencions per prevenir possibles problemes derivats de la presència dels forats, tal com detallava Rubio, les ha dut a terme l’Ajuntament en un marge inferior a les 24 hores des que ha sabut de l’existència de cadascun dels set pous.

D’aquests, en concret, tres es van tancar durant el 2018. Estaven ubicats, segons va precisar Rubio, «al passeig Nord, a una finca de la carretera de Cambrils i a terrenys de l’Hospital Sant Joan de Reus». Els altres quatre estaven localitzats «darrere de l’Escola Els Ganxets, a un solar davant del Parc de la Festa, a un solar proper a la Riera del Molinet i a un altre solar a prop de les vies del tren». En tots, els casos, els pous es van tancar o es va parlar amb el titular dels terrenys on es trobaven en menys d’un dia. «Per la coneixença d’aquests pous, a més de Guàrdia Urbana, s’ha rebut igualment un avís per part d’un treballador del pantà de Riudecanyes i l’existència d’un altre pou s’ha conegut a través d’una publicació a la premsa», concloïa Rubio.

Un dels pous que s’han clausurat enguany va denunciar-lo, mitjançant el Diari Més, l’Associació de Veïns I de Maig, de Mas Pellicer. El president de l’entitat, Eduardo Navas, alertava d’un forat obert en algun punt al llarg de l’avinguda de la Cambra de Comerç, a la zona del Tecnoparc, precisament a tocar de la Riera del Molinet i molt pròxim a la vorera. A finals de març, Navas explicava que el pou en qüestió «únicament està tapat per unes fustes molt febles» i avisava que «qualsevol gos que s’endinsi en les herbes, o una persona que hi passi perquè no sap que el pou hi és, pot acabar caient i generant un problema que resulta fàcilment evitable només actuant per tapiar el pou».

Forat al Tecnoparc

El pou del Tecnoparc va quedar tancat tan sols unes hores després que l’Associació de Veïns I de Maig fes pública la seva denúncia. En aquest sentit, Eduardo Navas concreta que «s’hi ha buidat tot un camió sencer de terra» i valora que el resultat «està molt bé perquè ara, a banda que es veu molt més, ja no hi ha el perill que ningú hi caigui perquè el pou està totalment tancat». Navas manté que «s’ha d’estar atent a aquestes situacions perquè realment són un perill si algú no se n’adona que hi ha el forat i fa un pas en fals». Altres tres pous s’han tancat aquest 2019.

tracking