Diari Més

Turisme

Territori vol incrementar les connexions de bus amb l'Aeroport de Reus

La temporada turística, amb 37 rutes programades i 1.100.000 seients a la venda, va donar ahir al tret de sortida i estrena avui els vols a Gdansk

El vol de l'Imserso a Menorca va ser l'únic que es va operar ahir a les instal·lacions reusenques.

Territori vol incrementar les connexions de bus amb l'Aeroport de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori dibuixa l’Aeroport de Reus com a «zona prioritària» per al desplegament de la xarxa d’autobusos interurbans. Així queda reflectit en la resposta, aquest 29 de març, a una pregunta formulada pel subgrup parlamentari del PP que demanava sobre els plans del govern català en aquest aspecte a curt termini. La mateixa consideració es dóna a l’Estació del Camp de Tarragona. Sobre aquest punt, Territori recorda les 36 noves expedicions a Tarragona i 36 més a Reus que, amb format llançadora, connecten des de fa prop de tres mesos directament amb l’AVE.

Al 2018, Territori també va anunciar un increment dels enllaços per carretera entre Tarragona, Salou, Cambrils i l’Aeroport de Reus. En detall, tal com es va plantejar llavors, la proposta passava perquè, cada cop que un avió aterrés a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp, l’esperessin quatre autobusos: un en direcció a Reus, un de la línia Salou-La Pineda, un altre per a PortAventura-Salou-Cambrils i una llançadora a Tarragona.

També estava previst implantar 20 expedicions més per sentit i setmana entre l’Aeroport de Reus i Barcelona. Les millores venien d’un acord pres anteriorment, al 2017, en el transcurs d’una de les taules de l’Aeroport que se celebren de manera periòdica. Tot plegat havia d’entrar en funcionament coincidint amb la campanya d’estiu 2019, que tot just ahir va posar-se en marxa, però els busos resten encara pendent de nous moviments.

La temporada turística va arrencar ahir, 31 de març, a l’Aeroport de Reus. Des d’ara i fins el 26 d’octubre, a les instal·lacions s’operaran un total de 37 rutes –tres més que l’any passat– que obren 1.100.000 seients per a passatgers, un 9,4% més que al mateix període del 2018 segons dades d’Aena. La xifra de moviments comercials de passatgers previstos supera els 6.000, un 6,2% més. Amb tot, ahir, en el primer dia d’estiu a les instal·lacions, l’únic vol programat era un xàrter de l’Imserso amb Menorca. Serà a partir d’avui, doncs, que es comencin a produir les primeres novetats.

Polònia i Rússia

I és que aquesta tarda arribarà a Reus el vol inaugural de la connexió que Ryanair activa per primera vegada entre Reus i Gdansk i que s’allargarà fins el 25 d’octubre. Polònia és, de fet, la destinació que més creixerà a l’Aeroport aquest 2019. Es dispara, en detall, un 362% i oferirà, en global, més de 28.000 seients. L’altra destinació que mostra un augment de places més elevat, d’un 43%, és Rússia. En aquest sentit, i tal com va avançar el Diari Més, l’aerolínia Nordwind s’estrenarà a Reus aquest 2019, a través del touroperador Pegas Touristik. Posarà en marxa una connexió amb l’Aeroport de Sheremetyevo, a Moscou, entre el 27 d’abril i el 10 d’octubre. En total, per a Rússia, hi ha 30.000 bitllets a la venda des de Reus.

Dublín, Manchester i Glasgow continuen sent les destinacions amb més seients. Per darrere del Regne Unit, els països que més places posen a disposició dels usuaris en rutes amb Reus són, segons Aena, Irlanda, Països Baixos i Bèlgica. L’Aeroport de Reus va tancar l’any 2018 amb 1.037.576 passatgers.

tracking