Diari Més

Entitats

El Refugi Baix Camp es traslladarà a uns nous terrenys a Riudoms

La protectora ha de donar en adopció una vintena de gossos perquè no podrà fer-se càrrec del cost de les infraestructures

El centre no descarta tornar a tenir gossos si reben més ajudes econòmiques.

El Refugi Baix Camp es traslladarà a uns nous terrenys a RiudomsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Refugi Baix Camp està d’enhorabona, ja que després de molt temps de cerca ha aconseguit trobar un nou espai on ubicar-se, una necessitat urgent per a «fer un salt qualitatiu en l’activitat del refugi». La protectora, doncs, deixarà l’actual recinte per establir-se prop de Riudoms, en uns terrenys que va comprar un dels socis de l’entitat i que cedirà al Refugi Baix Camp perquè pugui seguir oferint el servei de protectora.

Aquest trasllat farà que els treballadors i els animals estiguin en unes condicions més idònies, amb tot, també suposarà una reducció del servei, ja que no tenen pensat traslladar a totes les mascotes. «Els gossos demanen moltes més infraestructures i, ara mateix, no ens podem permetre aquesta inversió», explica a Diari Més la tresorera del Refugi Baix Camp, Gemma Folch. Per tant, el nou refugi només acollirà els gats, o almenys en un principi, ja que segons comparteix Folch, «no descartem que més endavant tornem a acollir gossos».

Els membres del Refugi Baix Camp i els seus socis van fer ahir, diumenge, una reunió per a explicar la situació actual de l’entitat i el seu trasllat cap a la que serà la seva nova casa. Després de tant temps de cerca, ara tenen un altre objectiu en ment, buscar propietaris per als cans que encara tenen al centre. En quant van conèixer que ja disposaven de nous terrenys, la protectora ja va començar a acollir menys gossos, amb tot, van fer cap al refugi 90 animals als quals van aconseguir donar en adopció perquè «eren gossos molt joves i sabíem que tindrien una bona acollida». El refugi acostuma a tenir uns 40 cans però enguany, ja pensant en un futur pròxim, només n’hi ha 22, aconseguint reduir a gairebé la meitat la xifra. Malgrat tot, no serà feina fàcil trobar una casa per aquests animals perquè alguns d’ells són molt grans. «Normalment, les persones que adopten animals els busquen més jovenets i els que ens queden ara són força grans, alguns d’ells porten 10 o 12 anys amb nosaltres», comenta la tresorera de l’entitat. Folch, també detalla que si arriba el dia del trasllat i no han aconseguit donar en adopció tots els gossos, potser sí que en podran prendre algun cap al nou recinte, a l’espera d’una adopció però en cap cas podran portar els 22 cans cap a Riudoms, on s’ubicarà el refugi.

El canvi es farà pròximament

Perquè el Refugi Baix Camp pugui establir-se en els nous terrenys encara falten diversos permisos, és per això, que no hi ha una data clara però des de l’entitat apunten que tardaran uns mesos. Aquest temps servirà per condicionar els nous terrenys però també per a donar sortida als gossos que, de moment, no tenen cabuda a les noves instal·lacions. Des del Refugi Baix Camp confien, d’aquí a un temps, poder tornar-ne a acollir però això passa per rebre més diners, ja sigui a través de subvencions, actualment compten amb la de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona (com moltes altres entitats); a través dels socis amb el pagament de les respectives quotes; o, amb un format que van estrenar fa un any, anomenat Teaming i que consisteix a donar un euro al més, una xifra molt reduïda a nivell individual, però que, col·lectivament, pot suposar una gran injecció econòmica per a l’entitat que, actualment, té una setantena d’abonats en aquest format de microdonacions.

tracking