Diari Més

Educació

Abiel Teixidó, de l'INS Gabriel Ferrater de Reus, medalla d'or a l'olimpíada Espanyola de Biologia

Juntament amb els altres tres guanyadors estatals participarà a la prova internacional que es disputarà a Hongria

Abiel Teixidó és alumnes de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus.

Abiel Teixidó, alumnes del Gabriel Ferrater de Reus, medalla d'or a l'olimpíada Espanyola de BiologiaCEdida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abiel Teixidó, un alumne de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus, ha estat un dels guanyadors de les medalles d’or que es disputaven en la XIV olimpíada Espanyola de Biologia que s’ha celebrat entre dijous i aquest diumenge passat a la Universitat de les Illes Balears. Els quatre guanyadors acudiran ara a la prova internacional que es disputarà el juliol vinent a Hongria.

Juntament amb Teixidó, també es van endur els guardons, Elena Isasi, del Colegio Arturo Soria (Madrid); Pablo Mielgo, de l’IES Era de Renueva (Lleó); i Marc Serveto, de l’IES Baix Cinca (Fraga), segons ha informat l’UIB en un comunicat. L'estudiant de l'institut reusenc va cursar els estudis d'ESO al'INS Priorat de Falset.

Després de les fases autonòmiques disputades al gener i febrer, 61 estudiants de segon de batxillerat, en representació de totes les comunitats i ciutats autònomes, han competit aquests dies a Palma en coneixements sobre biologia.

Les jornades, organitzades per l’UIB conjuntament amb l’associació olimpíada Espanyola de Biologia i el Ministeri d’Educació i Formació Professional, s’han disputat a les aules i laboratoris de la Facultat de Ciències del campus de l’UIB.

Les medalles de plata, els guanyadors de les quals acudiran en representació d’Espanya a Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que se celebrarà a Bolívia, han estat: Samuel Pis, de l’IES Jovellanos (Gijón); José Carlos Martín, de l’IES Enginy (Las Palmas de Gran Canària), Michel Muñoz, del CEU San Pablo de Moncada Rocafort (València), i Sergio León, de l’IES Floridablanca (Múrcia).

Entre els guanyadors, els medalla d’or representaran a Espanya en la XXX International Biology Olimpiad que es disputarà el juliol a Szeged (Hongria) i les plates acudiran a la XIII olimpíada Iberoamericana de Biologia, a Cochabamba (Bolívia).

tracking