Diari Més

Mobilitat

Un pas elevat permetrà anar en bici des de l'estació de bus a Mas Iglesias

La connexió entre President Macià i Escultor Rocamora obliga a perdre cinc places d’aparcament de cotxes però se’n pintaran més per a moto i bicicleta

La solució permetrà generar una nova via ciclable.

carril bici, estació de bus a Mas Iglesias, ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enllaç que permeti circular ininterrompudament en bicicleta entre l’estació d’autobusos i Mas Iglesias es realitzarà mitjançant un sistema de passos de vianants elevats. Aquests aniran ubicats en la intersecció entre l’avinguda del President Macià i el carrer Escultor Rocamora. La solució, tal com està projectada, passa per allargar uns metres el carril bici sobre la calçada per facilitar la connexió amb un nou pas de vianants elevat en aquest punt, molt similar al que ja hi ha construït una mica més al nord. El carril bici actual, des de l’altre costat, s’allargarà sobre la vorera mitjançant senyalització amb pintura. En el futur, però, aquest itinerari ciclable hauria de traslladar-se íntegrament a la calçada, tal com recomana el Pla Específic de la Bicicleta de Reus.

Les obres, que començaran en poques setmanes, han estat adjudicades a l’empresa Construcciones Jaén Vallés per un import de 28.945,21 euros, IVA inclòs. L’avinguda del President Macià és una de les vies principals de la segona corona de la ciutat, té dos carrils per sentit i franges d’aparcament en fila en alguns dels seus trams. En paral·lel a l’avinguda transcorre el carril bici sobre vorera que recorre 100 metres. El sistema s’ha ideat, tal com recull el projecte, «sota els criteris d’òptim traçat per als ciclistes, màxima seguretat per a la bici, els vianants i els cotxes i motos i també per minimitzar les tasques de manteniment de l’obra». Es prepararà una rasa sota el nou pas de vianants elevat per tal de facilitar la futura instal·lació d’un semàfor. Aquest pas tindrà una configuració similar a la que ja hi ha a la mateixa avinguda, i estarà al nivell de la vorera. Disposarà de dues rampes de dos metres «tal com recomana el Servei Català de Trànsit per a vies de 50 km/h». Es col·locaran línies de detenció 20 centímetres abans de l’inici de les rampes, i senyalització vertical de ressalts, de pas de vianants i de presència de bicicletes.

Zones 30 i prioritàries

La construcció del pas farà perdre cinc places d’aparcament per a turismes però se’n guanyaran cinc per a motocicletes i se’n crearan vuit per deixar-hi la bici. Una qüestió, aquesta, important tenint en compte que es tracta d’una via ciclable. El desplegament del Pla de la Bicicleta ha portat de nou al Tomb de Ravals, tal com va avançar el Diari Més, la senyalització horitzontal de zones 30 i prioritat per a ciclistes, que també es recuperarà als passejos. Es tracta d’una de les dues intervencions pendents com a part de la fase 1 del Pla, previstes per a aquest mes de març i pressupostades en 50.000 euros. L’altra és la construcció del carril bici. Ambdues representen els únics dos avenços que es faran pel que fa a la bicicleta al llarg d’aquest 2019 a la ciutat.

tracking