Diari Més

La Confraria de La Verònica recorda l'escultor encarregat de la talla

L’obra de fusta policromada tenia una valor de 20.000 pessetes quan es va dissenyar, l’any 1949

Els conferenciants Joan Foguet i Joaquim Camps.

La Confraria de La Verònica recorda l'escultor encarregat de la tallaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confraria de La Verònica segueix amb els actes de commemoració del seu 70è aniversari, unes activitats que van començar la setmana passada amb la presentació de la renovació de la seva imatge i les noves insígnies. Ahir, dins aquest marc, va ser el torn de conèixer en profunditat l’autor de La Verònica, una obra escultòrica feta per Josep Maria Camps Arnau.

La conferència va anar a càrrec del seu nét, Joaquim Camps Giralt, i l’historiador reusenc, Joan Foguet Sans. La xerrada va tenir lloc a la sala d’actes de l’Espai Castell, que es va omplir per escoltar atentament els inicis d’aquest escultor que va fer La Verònica. «El que volia fer era una presentació de la persona de Josep Maria Camps, no tan sols parlar d’ell com a escultor», explicava el seu nét, Joaquim Camps que afegia «aquesta no és la seva obra més important, per exemple, va fer un retaule de la Catedral de Palma de Mallorca que era molt gran i molt ornamental». Camps també va fer obres escultòriques a Barcelona, Lleida i el País Valencià entre d’altres.

La conferència «inèdita» també va donar a conèixer detalls com el cost de l’obra escultòrica de La Verònica, que es va fer el 1949, fa 70 anys. En aquells temps, la talla de fusta policromada tenia un valor de 20.000 pessetes que es van pagar per subscripció popular i amb l’ajuda inestimable popular i amb l’ajut de les seves promotores, les sederes reusenques.

Actes fins a l’octubre

Després de presentar les noves medalles, el renovat logotip, conèixer «La Verònica i el rostre diví» i «La Verònica, la caritat de l’Església», va arribar el torn de profunditzar sobre l’autor encarregat de fer la talla de fusta, però les activitats encara continuaran fins a l’estiu per tal de donar a conèixer la seva història i el seu patrimoni. Els actes continuaran al mes d’abril amb l’inici de la Setmana Santa, el dia 17, tindrà lloc la solemne processó penitencial, pels carrers del barri Sant Josep Obrer. Dos dies després, el 19, a les set del matí faran el solemne i tradicional viacrucis a la parròquia de Sant Joan Baptista i el mateix dia però a les vuit del vespre participaran, com cada any, en la processó del Sant Enterrament. Les activitats de celebració acabaran el 24 d’octubre amb una missa.

tracking