Diari Més

Turisme

L'Aeroport de Reus ofereix 1,1 milions de bitllets per a la temporada d'estiu

Polònia creix un 362% i comercialitza 28.000 places mentre que Rússia, que augmenta un 43%, n’ha posat 30.000 a la venda

Les destinacions que mouran més viatgers són Dublín, Manchester i Glasgow.

Aeroport Reus, turistesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les companyies amb connexions programades a l’Aeroport de Reus han posat a la venda, per a aquesta temporada d’estiu que arrenca diumenge 31 de març i s’allargarà fins al 26 d’octubre, un total d’1.100.000 seients, segons dades facilitades per Aena al Diari Més. La xifra suposa un increment del 9,4% respecte als bitllets que van oferir-se durant el mateix període del 2018. El nombre de moviments previstos també creixerà i superarà les 6.000 operacions comercials de passatgers, un 6,2% més. Aena comptabilitza 37 rutes –enllaços amb més de 30 moviments per Aeroport i temporada– per a la campanya turística 2019, mentre que l’any passat havien estat 34. Se’n guanyen, per tant, tres de noves.

Dublín, Manchester i Glasgow són les destinacions amb més seients. Polònia es dispara amb un augment del 362% en les places, que seran en global 28.000. Cal tenir en compte que aquest 1 d’abril, Ryanair inaugurarà una nova connexió amb l’Aeroport de Gdansk. S’han programat dos vols setmanals en dilluns i divendres. El darrer avió de Reus a Gdansk s’enlairarà des de Reus el 25 d’octubre i els preus són a partir de 12,99 euros. És la primera vegada que l’Aeroport de Reus connecta amb aquesta ciutat del país. A Polònia la segueix, en increment del nombre de bitllets, Rússia, que creix un 43,4% i en té 30.000 de programats. En aquest sentit, la gran estrena de la campanya serà la de l’aerolínia russa Nordwind, que permetrà viatjar de Reus a Moscou a través del touroperador Pegas Touristik entre el 27 d’abril i el 12 d’octubre. Hi haurà dos vols xàrters setmanals, que es poden adquirir des de Rússia de manera individual o en paquets. Coral Travel també operarà xàrters a Moscou, de l’1 de juny al 28 de setembre, amb un vol setmanal.

Per darrere del Regne Unit, els països que més places posen a disposició dels usuaris en rutes amb Reus són, segons Aena, Irlanda, Països Baixos i Bèlgica. En relació als Països Baixos, Ryanair recuperarà el 2 d’abril el seu enllaç amb Eindhoven. L’aerolínia va cancel·lar la connexió a l’octubre del 2018, va suspendre 84 vols i va haver de fer una devolució massiva de bitllets. Durant l’hivern, no s’ha operat. Reus-Eindhoven era un dels dos enllaços regulars que mantenien viu l’Aeroport en temporada baixa. L’altre era Londres Stansted, de la mateixa companyia i l’únic que sí que ha estat actiu en els darrers cinc mesos. Ryanair obrirà igualment coincidint amb aquesta campanya turística una nova ruta des de Reus amb Londres Southend. Hi haurà moviments entre el 5 d’abril i el 25 d’octubre, també en dilluns i divendres.

Increment de les operacions

Les destinacions que més augmenten la xifra de vols programats respecte a l’estiu del 2018 des de l’Aeroport de la Capital del Baix Camp són Glasgow i Manchester, amb un increment del 18,3% i el 12,3% respectivament. En tot l’any 2018, es van fer 16.855 operacions a l’Aeroport de Reus, que va moure 1.037.576 passatgers i va superar així, per segon any consecutiu, la barrera del milió de viatgers.

tracking