Diari Més

El Homrani lloa la col·laboració publicoprivada en el nou centre de dia especialitzat en Alzheimer a Reus

El conseller fa la seva primera visita institucional a la capital del Baix Camp

Pla americà del conseller Chakir El Homrani saludant l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en la seva arribada a l'Ajuntament. Imatge del 29 de març del 2019

conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Reus, Ajuntament, centre alzheimer, residència d'avis, visita, Chakir El Homrani LesfarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar, considera exemplar la col·laboració conjunta del sector públic i privat en el centre de dia especialitzat en l’Alzheimer que es construirà a Reus. El conseller ha estat present aquest divendres al migdia a la col·locació de la primera pedra d’aquest nou centre, pioner a Catalunya, gestionat per la Fundacio Rosa Maria Vivar. En el marc de la seva primera visita institucional a la capital del Baix Camp, El Homrani ha destacat que el projecte permetrà millorar en quantitat i qualitat l’atenció de les persones amb aquesta malaltia. També ha garantit que ja s’estan ultimant tràmits per obrir definitivament la residència d’avis Horts de Miró, una obertura que s’havia encallat. Segons el conseller, l’«anomalia», en referència a problemes jurídics, s'ha resolt.

El conseller ha iniciat la seva estada a Reus visitant l’Ajuntament on ha signat el llibre d’honor. Després de mantenir una reunió amb membres del govern municipal, ha assistit a l’acte amb motiu del 30è aniversari de Mas Carandell. «Un exemple entorn la formació professional i l’ocupació, àmbits on el departament hi tenim més reptes», ha manifestat El Homrani.

També ha qualificat d’exemplar la col·laboració de l’administració local, Generalitat i teixit social per al futur centre diürn terapèutic d’Alzheimer. El centre, que tindrà 1.000 metres quadrats construïts i zona enjardinada, està pressupostat en 1,8 milions d’euros. Les obres van arrencar el gener i es preveu que finalitzin al juliol, amb previsió d’inaugurar al setembre.

«Hi col·laborem tots, és un exemple d’aquest triangle col·laboratiu de les tres parts; la iniciativa no avançaria sense places econòmiques vinculades, de la concertació de places, i amb la cessió dels terrenys per part de l’Ajuntament», ha afirmat el conseller. El centre, amb capacitat per a 150 usuaris, es construirà a la zona sud, a prop del santuari de Misericòrdia.

tracking