Diari Més

INFRAESTRUCTURES

La construcció del polilleuger Cèlia Artiga de Reus començarà dilluns vinent

Aquest és un dels tres equipaments esportius que es van programar per aixecar-se al llarg d’aquest 2019

Imatge d'arxiu d'un dels patis de l'Escola Cèlia Artiga on, presumiblament, s'edificarà la instal·lació.

La construcció del polilleuger Cèlia Artiga de Reus començarà dilluns vinentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres centres de la ciutat han de tenir un equipament esportiu nou durant aquest i el següent any. Aquests són l’Escola Cèlia Artiga, la Joan Rebull i l’Institut Roseta Mauri. D’aquests tres projectes esportius, n’hi ha un que ja comença a veure la llum, és el cas del polilleuger Cèlia Artiga que el pròxim dilluns començaran les obres, segons fonts consultades pel Diari Més. L’empresa encarregada de supervisar la construcció d’aquesta infraestructura és Domingo-Ferré Arquitectes S. L. P. i l’encarregada de l’execució de les obres serà Voracys S. L. El projecte del Cèlia Artiga té un pressupost d’1.198.465,69 euros. Aquest nou equipament tindrà una superfície de més de 2.000 metres quadrats, amb una pista poliesportiva apta per a la pràctica de les modalitats de sala, inclosos el patinatge i l’hoquei patins.

Amb l’objectiu de cobrir la ciutat d’instal·lacions esportives de proximitat i facilitar aquesta pràctica en tots els col·lectius, l’Ajuntament va projectar la construcció d’un altre polilleuger i d’un pavelló, que s’aixecaran al costat de l’Escola Joan Rebull i de l’Institut Roseta Mauri, però l’execució d’aquests dos projectes sembla que encara s’allargarà més. Segons les fonts consultades per aquesta redacció, el polilleuger podria començar a construir-se en les pròximes setmanes però el cert és que encara no ha sortit a licitació l’execució de les obres i, per tant, encara no hi ha cap empresa que s’encarregui d’instal·lar aquest equipament, que tindrà un pressupost d’un milió d’euros aproximadament, el mateix que el Cèlia Artiga. Aquest segon polilleuger, però, sí que té les empreses encarregades de la supervisió de les obres que seran Domingo-Ferré Arquitectes S. L. P. i Aleix Sanz Capdevila, que farà el control de qualitat. El polilleuger Joan Rebull és previst que tingui unes característiques semblants al Cèlia Artiga amb una superfície de 2.565 metres quadrats amb una pista poliesportiva de 22x44 metres.

El Molinet, per definir

El tercer equipament programat per aquest any és el pavelló del Molinet, que es construirà al costat de l’Institut Roseta Mauri. Aquesta és la instal·lació que sembla que està més endarrerida perquè encara no ha fet públic cap projecte. L’Ajuntament té destinats 70.000 euros per al disseny del pavelló del Molinet però, fins el dia d’avui, no ha sortit a licitació i, per tant, les empreses encara no poden optar a redactar el projecte del nou pavelló del Molinet. Amb tot, tant els dos polilleugers com el pavelló s’han de començar a construir enguany perquè entrin en funcionament, a tot estirar, el 2020, segons el calendari previst pel consistori.

L’ús social dels nous polilleugers seguirà la línia dels que ja existeixen a la ciutat, és a dir, amb una distribució de tres franges horàries, una d’escolar, una d’extraescolar i una tercera de social d’ús esportiu per a projectes i programes municipals, entitats esportives, veïnals i activitats d’esport per a tothom

Projectes sorgits del superàvit

La construcció d’aquests equipaments esportius són fruit de l’acord entre el govern i el grup municipal del PSC per destinar el gruix de la liquidació dels comptes municipals de 2017 a aquests projectes, que sumaran, aproximadament, una mica més de dos milions d’euros.

tracking