Diari Més

Ensenyament

L'Escola Pompeu Fabra s'il·lumina en homenatge a l'arquitecte Caselles

Els treballs per col·locar nova llum tiren endavant també en record de qui dona nom al centre

Una recreació de l'aspecte que tindrà la façana un cop culminin les obres.

L'Escola Pompeu Fabra s'il·lumina en homenatge a l'arquitecte CasellesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Pompeu Fabra ha iniciat els treballs per col·locar una nova il·luminació ornamental a la façana. La intervenció, pressupostada en 33.857 euros i amb un termini d’execució de dos mesos, la va anunciar l’alcalde, Carles Pellicer, durant un acte celebrat al centre d’ensenyament el passat 1 de desembre. S’hi instal·laran un total de 22 punts de llum de diferents tipologies i una tira contínua a la cornisa superior. També projectors de llum led en ubicacions estratègiques per aconseguir un efecte decoratiu sobre la pedra.

Les obres tiren endavant coincidint amb l’Any Pere Caselles –arquitecte autor de l’edifici– i l’Any Pompeu Fabra, que van succeir-se a Reus i a Catalunya respectivament el 2018. La proposta és molt similar a la que va portar-se a terme l’any passat a l’Escola Prat de la Riba, que igualment forma part del catàleg de Caselles.

L’Ajuntament de Reus materialitza l’actuació en el marc d’un paquet de millores als centres educatius, dels quals és propietari i responsable del manteniment. Les feines per donar lloc a la il·luminació ornamental de l’Escola Pompeu Fabra abastaran la creació de proteccions i control de l’encesa, l’estesa de cablejat al llarg dels canals existents i tubs de PVC, el muntatge i connexió dels 22 punts de llum i la tira contínua, comprovacions de funcionament i, per últim, la certificació de la instal·lació.

La majoria de les obres, tal com precisen fonts municipals, es realitzaran durant el període de Setmana Santa per tal de prevenir qualsevol afectació sobre l’activitat escolar. L’anunci que el projecte s’aplicaria a aquest edifici es va fer en el context d’un homenatge a Pompeu Fabra celebrat a finals de l’any passat a l’escola que du el seu nom, que forma part del patrimoni històric de la ciutat. L’obra s’ha adjudicat a una empresa reusenca.

Prat de la Riba, el precedent

L’Ajuntament va posar llum a la façana de l’Escola Prat de la Riba un any després de la celebració del centenari de la construcció de l’edifici i durant l’Any Caselles, al 2018. L’obra ha permès «posar en valor l’arquitectura i la decoració de les façanes principal i lateral», tal com es va informar en aquell moment. Els treballs van representar una inversió de 34.417,36 euros. A la façana principal, s’hi van instal·lar 8 llumeneres a les columnes de les finestres, tires lumíniques lineals a la part superior de la façana i llumeneres lineals a les obertures. A les columnes de la tanca del recinte s’hi van posar un total de 10 projectors.

tracking