Diari Més

Medi Ambient

Els successius incendis a camions de la brossa a Reus obliguen a llogar-ne set

FCC recorda la pròrroga del contracte i diu que la maquinària de Reus es troba «al final de la vida útil»

Un dels vehicles llogats, en una imatge d'arxiu.

Els successius incendis a camions de la brossa a Reus obliguen a llogar-ne setCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi que, dissabte, va cremar un camió de la brossa a la Riera Miró i el foc que, al febrer del 2018, va calcinar-ne alguns més d’estacionats a la planta del polígon AgroReus obliga a fer ara la recollida de la brossa a la ciutat amb set vehicles provisionalment llogats. Fonts de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’empresa que presta el servei de recollida de la brossa i neteja viària a Reus, detallen al Diari Més que, el 23 de març, el camió afectat per les flames «va quedar inservible i ha calgut suplir-lo amb un camió de lloguer», i precisen que «d’aquests, ja en portem set entre el que ha cremat ara i els que van incendiar-se l’any passat a la planta». Les mateixes fonts apunten que «cal tenir en compte que el contracte està ara mateix en pròrroga forçosa, amb material gairebé al final de la seva vida útil i, com que encara no s’ha fet el concurs, estem treballant amb els mitjans que hi ha».

Els camions que estan cobrint aquestes baixes es corresponen amb vehicles procedents «d’altres municipis on no realitzaven activitat» i que es lloguen a FCC per circular per la ciutat. Per aquest motiu no estan logotipats igual que la resta. Des de Fomento de Construcciones y Contratas concreten que «els camions titulars de Reus estan una mica al final de la vida útil».

Pel que fa a la màquina escombradora que també va incendiar-se el 18 de març, des d’FCC apunten que el cas és diferent: «va aspirar una burilla encesa» i «es va aturar la màquina, es va buidar, es troba en bones condicions» i ha pogut seguir funcionant amb normalitat.

Fins a finals del 2019

Amb el vot favorable de Cs, PSC i PP el ple de l’Ajuntament de Reus va acordar el 29 de desembre del 2018 prorrogar el contracte de la recollida de la brossa i la neteja viària fins a finals del 2019. El contracte expirava tres dues després del ple. El govern necessitava, per consumar el pas, majoria absoluta. La condició la van conèixer els grups de l’oposició sobre la marxa, en transcurs del debat pel mateix punt. «Per responsabilitat política», l’oposició va canviar el sentit del vot anunciat en comissió informativa i que passava per l’abstenció. La CUP va mantenir el posicionament en contra, tot i que «podríem haver dit que sí a una pròrroga de sis mesos si hi hagués hagut el compromís de municipalitzar el servei». El govern –que encara no ha impulsat una nova licitació–, es va comprometre llavors a enllestir el plec sense exhaurir l’any de pròrroga.

tracking