Diari Més

Societat

El GEPEC denuncia que el trasllat de la parada de bus de les Oques vulnera el Pla General

Demanen que l'Ajuntament rectifiqui i converteixi la zona en un espai verd, com contempla el pla urbanístic

L'arribada dels autobusos farà desaparèixer un 40% de l'espai d'estacionament.

Territori inicia les proves per moure la parada de bus interurbà de les Oques de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El GEPEC-EdC denuncia que el trasllat de la parada de bus de la plaça de les Oques de Reus a la zona blava de davant de la Biblioteca Xavier Amoròs «comportaria una greu vulneració del Pla General» del municipi.

L'associació assegura que la zona on es vol instal·lar la parada, i que actualment és zona blava, en realitat és una zona verda segons el planejament urbanístic de la ciutat.

L’origen de la zona blava es remunta a l’època anterior a la construcció del pàrquing del passeig. El Consistori per tal de suplir la manca d’aparcaments en aquesta zona de la ciutat va aprovar, de forma transitòria, la creació de la zona blava en un espai que el planejament de la ciutat marcava que era una zona verda. Segons el GEPEC, la zona blava havia de convertir-se en una nova zona verda un cop inaugurat el pàrquing, però no va ser així.

L'associació mediambiental denuncia «la manca de sensibilitat ambiental reiterada» de l’Ajuntament de Reus, «on el ciment, el formigó i l’asfalt sempre ha estat una prioritat enfront els parcs i les zones verdes».

Des delGEPEC- Ecologistes de Catalunya demanen una urgent rectificació a l’Ajuntament de Reus perquè «deixi sense efecte l’anunciada construcció de la parada de busos i que inici d’immediat els tràmits per revertir la irregularitat comesa durant tants anys».A més, es reserven el dret d'emprendre accions legals i l'Ajuntament tira endavant el trasllat de la parada de bus.

tracking