Diari Més

Mobilitat

Territori inicia les proves per moure la parada de bus interurbà de les Oques de Reus

La Generalitat dóna llum verda al trasllat a una nova ubicació davant de la Biblioteca Central i envia els primers vehicles per comprovar el circuit

L'arribada dels autobusos farà desaparèixer un 40% de l'espai d'estacionament.

Territori inicia les proves per moure la parada de bus interurbà de les Oques de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori ha aprovat inicialment, tal com detallen fonts de la Generalitat al Diari Més, el trasllat de la parada d’autobusos interurbans de la plaça de les Oques. La nova ubicació es fixaria a l’aparcament de zona blava que es localitza davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Les mateixes fonts concreten que «s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Reus» en aquest moviment i que, per consumar-lo, «cal enllestir el projecte per habilitar el nou espai», del qual s’ocupa el govern reusenc.

Alhora, també «s’estan fent proves conjuntes per garantir la correcta accessibilitat dels vehicles de transport públic a la nova ubicació de la parada». A través d’aquests assajos resultarà possible «assegurar els canvis de senyalització que correspongui per propiciar la prestació del servei en condicions adequades». Les proves, que estan sotmeses a supervisió de Territori i l’Ajuntament de Reus, tiren endavant de la mà dels operadors de les línies que aniran a parar a la Biblioteca Central, en concret a l’àrea de zona blava Riudoms.

Coincidència de línies

Al moment de fer pública la seva proposta de canvi d’ubicació, des de l’Ajuntament explicaven que l’objectiu és descongestionar la plaça de les Oques i «oferir un millor servei als usuaris i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit». El creixent nombre de vehicles de transport públic de viatgers interurbans que transiten i fan parades llargues a la plaça ocasionava problemes de circulació. I «la parada existent ara és insuficient per absorbir el volum de trànsit actual, amb la coincidència de diverses línies alhora».

Les obres per reformular l‘àrea de zona blava Riudoms, tal com va avançar a principis de mes el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, es portaran a terme previsiblement durant l’estiu, per tal que tot plegat entrés en funcionament cap al juliol. Un 40% de l’espai d’estacionament de vehicles s’anul·larà per fer lloc als autobusos però el 60% restant seguirà disponible per a turismes i autocaravanes. La intervenció implicarà també treballs per facilitar l’entrada dels autobusos, a més de les marquesines.

Pel que fa als usuaris, la parada que s’obrís davant de la biblioteca Central Xavier Amorós disposaria de bancs i marquesines per fer més agradable l’espera. La ubicació en una part de la zona d’estacionament de l’àrea Riudoms «manté l’accés ràpid al centre de la ciutat per als usuaris», un dels elements que s’ha tingut en compte per plantejar la nova parada, tal com precisaven des de Reus Transport.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha mantingut contactes amb la Generalitat i les concessionàries de transport interurbà per resoldre la situació de la plaça de les Oques. Una solució passaria per traslladar el recorregut i les parades de la majoria de línies interurbanes, deixant la plaça únicament com a punt de parada del servei urbà de transport. Posteriorment, el trasllat de les parades del servei interurbà de bus de la plaça de les Oques permetria plantejar la reforma i adaptació de les parades del servei de transport urbà per adquar-les a les demandes i reclamacions dels usuaris.

tracking