Diari Més

Judicial

Arxivada la causa per l'assassinat masclista de l'estudiant Kelly

El jutjat de violència sobre la dona de Reus ha tramitat recentment el pas

Imatge de la concentració per la nit a la Plaá Mercadal.

Milers de persones es concentren a Reus per rebutjar l'assassinat de la KellyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de violència sobre la dona número 1 de Reus ha arxivat la causa oberta per l’assassinat, a mans de la seva parella, de la jove de 17 anys Kelly, tal com confirmen al Diari Més fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La causa l’havia enviat a aquest jutjat el d’instrucció número 3, que es trobava en funcions de guàrdia quan va perpetrar-se el crim masclista i es va fer càrrec de les investigacions en primer terme. L’arxivament ve donat perquè l’autor del delicte, que va precipitar-se des del balcó del cinquè pis del número 14 del carrer de l’Argentera, on van tenir lloc els fets, va morir. Com que no hi ha ningú contra qui anar, la causa lògicament s’arxiva.

L’assassinat de Kelly, estudiant d’ESO a l’Institut Salvador Vilaseca, va despertar una autèntica onada d’actes de rebuig contra la violència masclista a Reus però també arreu del territori. I va donar lloc a concentracions multitudinàries en aquest sentit. El Ministeri d’Igualtat la va incloure al registre com, en aquell moment, la sisena dona assassinada a l’Estat l’any 2019 i la més jove.

Amics i companys d’aules de Kelly van posar en marxa una col·lecta per recollir recursos i sufragar el trasllat de les cendres d’ella al seu país d’origen, a l’Equador, i Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp es van fer càrrec de les despeses de la incineració. L’Ajuntament va decretar un dia de dol per l’assassinat masclista. El noi que la va assassinar i que després va suïcidar-se precipitant-se pel balcó tenia 19 anys.

tracking