Diari Més

Via pública

Una cúpula de 4 metres coronarà la zona de jocs de Mas Mainer a Reus

El futur espai per a nens, inclusiu i accessible, es començarà a instal·lar en les pròximes setmanes

Una recreació de l'aspecte que tindrà l'estructura un cop estigui col·locada al lloc.

Una cúpula de 4 metres coronarà la zona de jocs de Mas Mainer a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una zona de jocs per a infants completarà l’espai del Parc de l’U d’Octubre - Jardins de Mas Mainer. La zona estarà coronada per una estructura en forma de cúpula, amb una base hexagonal de 8 metres de costat i una alçada de 4 metres, que agruparà elements on els petits puguin realitzar diferents activitats. L’Ajuntament ja ha començat a rebre el material i properament n’iniciarà la instal·lació. El termini d’execució dels treballs és d’aproximadament un mes i mig.

El projecte pretén dotar aquest punt de la ciutat d’«un espai lúdic i de qualitat d’esbarjo per als nens, amb amplis espais de joc» tenint en compte «la proximitat de l’escola pública Joan Rebull i les zones residencials properes del barri Niloga». La que es creï serà una «zona inclusiva, de lliure accessibilitat, adequada per a cada edat, que estimuli tots els sentits i fomenti la relació i la cooperació». I buscarà «proporcionar oportunitats perquè els nens prenguin el control de la seva pròpia independència i llibertat, afrontant nous reptes de forma segura, en totes les àrees de joc». El paviment estarà preparat per adaptar-se als usuaris.

L’àrea de joc estarà dividida en dues parts. La primera anirà destinada a un grup d’edat a partir de sis anys, amb una estructura multijoc sobre paviment de cautxú. En un segon pas es vol dur a terme un altre àmbit per a edats de 3 a 12 anys amb un gronxador multijoc amb torre de fusta i dues molles sobre paviment de sauló. L’Ajuntament ha promogut la plantació d’arbrat, la construcció de dues pistes de street bàsquet, dues pèrgoles i mobiliari urbà amb bancs i papereres al Parc de l’U d’Octubre - Jardins de Mas Mainer. La superfície urbanitzada abasta 5.970 metres quadrats i està equipada amb enllumenat. L’actuació que ara es porti a terme consistirà en instal·lar la cúpula multijoc i el necessari per al seu funcionament. Tot plegat representarà una inversió propera als 90.000 euros.

Un punt en expansió

En un altre ordre de coses, la promotora del projecte residencial de Mas Mainer ha obtingut, aquest passat 28 de novembre, la llicència per començar a aixecar el primer dels blocs que s’ubicaran a la zona. L’edifici donarà lloc a 32 pisos de quatre i cinc habitacions. A finals del 2017, Mercadona va obrir aquí un supermercat i, en l’actualitat, s’espera la construcció d’un nou polilleuger, annex a l’Escola Joan Rebull, que resultarà d’ús compartit amb el veïnat.

tracking