Diari Més

Municipal

L'Ajuntament demana al Cafè de Reus que acrediti que s'hi han fet obres

El consistori farà un requeriment al llogater dels baixos municipals perquè demostri la reforma per la qual se li ha perdonat un any de quotes

A l'entrada del local penja un cartell que anuncia remodelacions.

L'Ajuntament demana al Cafè de Reus que acrediti que s'hi han fet obresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament enviarà un requeriment al llogater dels baixos que acullen el Cafè de Reus, ubicats al carrer Metge Fortuny i de propietat municipal, per tal que aquest acrediti haver-hi realitzat obres de reforma. El ple del març del 2018 va aprovar per als nous inquilins del local un any de carència en el pagament del lloguer, el qual xifra la quota mensual en 2.177 euros, a canvi que fessin una inversió important en les instal·lacions. El Cafè de Reus va reobrir, amb un aspecte molt similar a l’anterior, al juliol de l’any passat i està de nou tancat des del novembre. A l’aparador del local hi ha penjat un cartell que anuncia que s’hi fan obres. Des de l’exterior, però, no s’aprecia moviment. La terrassa també ha estat retirada.

El termini per executar els treballs, tal com apuntava el regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, fa unes setmanes, expirava aquest 23 de març. En aquell moment, Enrech detallava que l‘Ajuntament no havia rebut encara cap comunicació prèvia d’obres. Fonts properes a la gestió del Cafè de Reus mantenen que sí que s’hi ha fet almenys alguna intervenció i que hi ha tràmits en marxa «per tornar a obrir», tot i que «en aquests moments encara no hi ha data». El contracte, tal com es va signar, té una durada de deu anys i la possibilitat d’una pròrroga de cinc. En total, només en quotes de lloguer, l’Ajuntament va accedir a deixar d’ingressar en aquest primer any uns 26.124 euros per tal que l’establiment no perdés la seva capacitat d’acollir un espai de restauració

Escenaris de futur

La resposta que rebi l’Ajuntament en relació a la realització d’obres al del local del Cafè de Reus marcarà la seva manera de procedir en els propers mesos. Així, si s’acredita la reforma, l’Ajuntament comunicarà l’inici del cobrament de les pertinents rendes pel local. Si no, s’obrirà un període de converses en el qual es pot exigir que es duguin a termes les obres, resoldre el contracte o demanar el pagament de rendes anteriors o obres.

Quan, a l’estiu del 2018, va aixecar de nou la persiana, el Cafè de Reus acumulava un any i mig sense activitat i l’anterior explotador del local hi havia deixat un deute superior als 30.000 euros. La seva tornada va fer replantejar el mapa de terrasses del Mercadal, que ha hagut de dibuixar-se ara sense el Cafè de Reus ni el restaurant del Gaudí Centre Enrech apuntava al gener que «els nous gestors» del Cafè de Reus «estan al corrent de totes les rendes, que era una obligació i es va fer», en relació a la xifra que havia quedat pendent de l’anterior inquilí de l’establiment.

tracking