Diari Més

Turisme

Ryanair recuperarà el 2 d'abril la ruta cancel·lada entre Reus i Eindhoven

L’aerolínia reprèn l’enllaç que va suprimir i que va deixar l’Aeroport amb una connexió a l’hivern, i obrirà temporada estrenant vols a Gdansk i Southend

Un avió de Ryanair s'enlaira des de l'Aeroport de Reus.

Ryanair recuperarà el 2 d'abril la ruta cancel·lada entre Reus i EindhovenOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus recuperarà, amb l’entrada en la campanya turística que es produirà el cap de setmana del 30 i 31 de març, la ruta de Ryanair amb Eindhoven. L’aerolínia va cancel·lar aquesta connexió a l’octubre del 2018 i, durant l’hivern, no s’ha operat. Reus-Eindhoven era un dels dos enllaços regulars que mantenien viu l’Aeroport en temporada baixa. L’altre era Londres Stansted, de la mateixa companyia i l’únic que sí que ha estat actiu en els darrers cinc mesos. Tot i que, a l’octubre, des de Ryanair no garantien que la ruta amb Eindhoven es reprengués per a l’estiu del 2019, l’aerolínia ha estat comercialitzant bitllets en les últimes setmanes i fixa el 2 d’abril com a data del primer enlairament des de Reus.

La supressió de la connexió Reus-Eindhoven a l’hivern va obligar a cancel·lar 84 vols i va desembocar en una devolució massiva de bitllets que ja s’havien venut o en la reubicació dels passatgers a altres destinacions. Pocs dies després d’eliminar la ruta, fonts de Ryanair explicaven que la tramitació, en aquest aspecte, s’estava duent a terme «amb normalitat», però no van arribar a aportar la xifra d’usuaris afectats.

L’últim vol d’aquest enllaç va sortir de la capital del Baix Camp el 3 de novembre. El tancament de la ruta, un clàssic a l’Aeroport de Reus, va tenir lloc a conseqüència de la decisió de Ryanair de fer desaparèixer la seva base a Eindhoven, segons explicaven les mateixes fonts en aquell moment. Ryanair acostuma a traçar rutes entre aeroports base i no base, i ubicar-ne una a Reus no era una opció. La companyia va justificar el pas, llavors, per una davallada en els beneficis del darrer exercici, que atribuïa al cúmul de vagues en mesos anteriors. Ara, tot i que sense base, ha tornat a programar aquesta connexió a Reus.

Cinc trajectes setmanals

En detall, Ryanair ofereix un total de cinc vols setmanals entre Reus i Eindhoven per a aquest estiu. Són en dimarts, dijous, divendres, dissabte i diumenge, i tindran lloc entre el 2 d’abril i el 26 d’octubre. Els dilluns i dimecres no n’hi haurà. Els preus dels bitllets són a partir de 17,99 euros i hi ha disponibilitat des dels primers avions. Més enllà d’Eindhoven, i a l’espera que Aena oficialitzi la programació de l’Aeroport de Reus per a la temporada turística, Ryanair ven al seu lloc web seients per a 14 destinacions des de Reus: Frankfurt, Brussel·les Charleroi, Cork, Dublín, Shannon, Birmingham, Bristol, East Midlands, Liverpool, Londres Southend, Londres Stansted, Manchester, Eindhoven i Gdansk.

Dues noves ciutats

Gdansk és la gran estrena de Ryanair per a l’estiu del 2019. En el seu cas, el vol inaugural tindrà lloc el dia 1 d’abril i el darrer, el 25 d’octubre. Seran dos vols setmanals en dilluns i divendres. Els preus són a partir de 12,99 euros. És la primera vegada que l’Aeroport de Reus connecta amb aquesta ciutat polonesa. Pel que fa a Londres Southend, hi haurà moviments entre el 5 d’abril i el 25 d’octubre, també en dilluns i divendres. Els seients els està comercialitzant Ryanair des de 9,99 euros.

Aena encara no ha fet pública la programació per a la temporada d’estiu a l’Aeroport de Reus. Amb tot, s’espera que s’hi estableixin al voltant de 52 rutes –entre vols xàrters i regulars– per connectar amb 29 destinacions diferents. Entre les incorporacions hi ha, tal com va avançar el Diari Més, la de l’aerolínia russa Nordwind, que ofereix bitllets individuals i paquets per volar del 27 d’abril al 10 d’octubre a Sheremetyevo, Moscou. Els paquets es comercialitzen a través del touroperador Pegas Touristik. Coral Travel, a través de Royal Flight, també enllaçarà amb Moscou. Per contra, Pobeda Airlines encara no permet comprar seients a Reus des del seu lloc web, fet pel qual la seva presència a l’Aeroport no està del tot clara.

tracking