Diari Més

Economia

L'Estat demana prop d'1 milió d'euros per totes les seves seus buides

El Ministeri de Treball ha inclòs al catàleg de subhastes els baixos que van acollir l’Oficina de la Seguretat Social de Reus fins l’any 2016

Una imatge d'arxiu d'un dels locals que s'ofereixen, al número 36 de Països Catalans.

Un dels locals que s'ofereixen, al número 36 de Països Catalans, seu buides, seguretat socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els baixos del 36 de l’avinguda dels Països Catalans que van ser, fins a finals del 2016, l’Oficina de la Seguretat Social de Reus estan, des del passat 4 de març, a subhasta. El Ministeri de Treball els ha inclòs al reguitzell d’immobles de què, en els darrers mesos, s’intenta desprendre a la ciutat. L’acte de subhasta se celebrarà el 14 de maig. El preu de sortida que ha fixat l’Estat és de 376.150 euros. El local ocupa una superfície de gairebé 500 metres quadrats i se suma, així, a la llista de lots que el Ministeri està mirant de col·locar des de l’estiu del 2018. Entre aquests hi ha els baixos dels números 4-8 del carrer Bertran de Castellet, que tenen una superfície de 774 metres quadrats i es venen per uns 333.770 euros. Havien estat, també fins al 2016, la seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social. El Ministeri va subhastar-los per primer cop l’any passat, sense que s’hi presentés cap oferta, i ho provarà de nou en la mateixa data que Països Catalans.

Tant aquest darrer immoble com el de Bertran de Castellet van quedar buits i tancats arran del trasllat dels serveis que s’hi oferien cap al nou edifici de la plaça Gandhi, el qual va obrir al desembre del 2016. Des de llavors, els baixos no han tingut activitat. En aquell moment, des de la subdelegació del Govern a Tarragona van limitar-se a apuntar que les superfícies quedarien adscrites al patrimoni de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Ara, però, l’Estat vol aprimar la seva cartera de locals, i n’ha tret alguns a subhasta. Entre els dos, Bertran de Castellet i Països Catalans, sumen 709.920 euros que el Ministeri demana.

Treball gasta, cada any, 11.179 euros en despeses derivades del manteniment dels 4-8 de Bertran de Castellet. L’Estat va iniciar al febrer del 2018 les gestions pertinents per conèixer-ne el valor i posar el local a la venda. En la resposta a una pregunta formulada al Congrés pel grup d’ERC, l’Estat precisava fa uns mesos que, dels 11.179 euros anuals que s’endú la seu en desús, un total de «3.745 euros corresponen a tributs municipals, IBI i taxa de la brossa». I recordava que «en no ser necessari aquest immoble per al desenvolupament de les funcions pròpies de la Seguretat Social, sobre la base dels principis d’eficiència, transparència, concurrència i objectivitat en la gestió patrimonial, va iniciar-se el procediment per a la seva alienació mitjançant subhasta pública que va celebrar-se el 26 de setembre del 2018 i que va ser declarada deserta el 10 d’octubre per la no presentació de licitadors».

Finques urbanes

A més dels espais de Països Catalans i Bertran de Castellet, l’Estat també es vol desfer de dues finques urbanes localitzades entre el carrer del Roser i l’avinguda Marià Fortuny que, en el seu conjunt, sumen un preu de 270.000 euros. La subhasta és en dos lots. Un d’ells inclou els baixos dels números 101-103 del carrer del Roser, que ocupen una superfície de 139 metres quadrats i tenen un preu de 140.420 euros. El segon lot consisteix en un pis del número 66 de l’avinguda Marià Fortuny, cantonada amb el carrer del Roser, que té una superfície de 119 metres quadrats i surt a subhasta per 133.104 euros. Des de la subdelegació expliquen que ambdós espais van acollir serveis proporcionats per Activa Mutua i que ara, desvinculats de l’activitat, entra en procés per recuperar fons. Tots els espais sumen 983.444 euros.

tracking