Diari Més

Política

El PP de Reus denuncia la pancarta de 'Llibertat presos polítics' a la Junta Electoral

El grup municipal espera una resolució que obligui a despenjar-la de l’Ajuntament «en el marc de la neutralitat dels espais públics»

La façana de l'Ajuntament de Reus

El PP de Reus denuncia la pancarta de 'Llibertat presos polítics' a la Junta ElectoralOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PP a Reus ha denunciat davant la Junta Electoral la presència de la pancarta de Llibertat presos polítics que penja de la façana de l’Ajuntament. Des del partit informen que, anteriorment, «vam presentar instància a l’alcalde de Reus perquè la retirés en compliment de les resolucions judicials» pertinents i que, ara, «esperem la resolució corresponent de la Junta Electoral de Reus sobre aquesta qüestió, en el marc de la convivència i la neutralitat dels espais públics».

El PP ja havia avisat uns dies enrere, en una nota enviada als mitjans de comunicació, que havia «registrat una instància per la defensa de la neutralitat institucional de la corporació local i dels ens públics dependents de l’Ajuntament» en relació a la mateixa pancarta. I demanava l’alcalde, Carles Pellicer, que«retiri els elements partidistes que vulneren els principis d’objectivitat i neutralitat que ha de mantenir la institució municipal». Ha estat en mantenir-se la pancarta que el grup municipal, encapçalat pel portaveu Sebastià Domènech, ha decidit traslladar la situació a la Junta Electoral.

La pancarta de Llibertat presos polítics ha centrat, des que es col·loqués, crítiques i accions per part d’altres grups municipals, com ara Cs, que va denunciar-la. I ha generat debat per les diferents ubicacions, a la mateixa façana, on el govern l’ha traslladat coincidint, per exemple, amb les festes de Nadal. El govern va rebutjar, recentment, penjar-ne una altra, la de #FakeJustice, per considerar, tal com explicava Pellicer, que l’única que s’havia de mostrar era la de Llibertat presos polítics ja que«és una reclamació justa i un posicionament polític quesupera el marc dels partits i de les entitats civils i, per això, aquest Ajuntament lidóna suport».

Quan el grup municipal del PP va fer pública la primera advertència sobre la seva intenció que es despengi la pancarta, el passat 13 de març, fonts municipals van apuntar que no s’havia rebut cap indicació per part de la Junta Electoral i que, en cas que acabés sent així, aquesta s’estudiaria. L’escenari, avui és el mateix. La resolució de la Junta Electoral hauria d’arribar en les properes hores.

tracking