Diari Més

Política

Entre Veïns es presentarà el 26-M per «obrir les portes del ple als barris»

El nou partit debutarà amb Valentín Rodríguez com a cap de llista, Esperanza Torrijos de 2 i Eduardo Navas serà tercer a la llista

Torrijos, Rodríguez, Navas i altres membres de la candidatura integrada per representants veïnals.

Torrijos, Rodríguez, Navas, entre veïnsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per «obrir les portes del ple als barris» i «fer més fàcil el dia a dia de les persones que hi viuen», el projecte Entre Veïns ha confirmat que concorrerà a les eleccions del 26-M amb una llista encapçalada per Valentín Rodríguez (president de l’AVV de Mas Vilanova), Esperanza Torrijos (Immaculada) i Eduardo Navas (Mas Pellicer). Formaran part de la candidatura igualment Ana Belén Castaño, de Sol i Vista i el president de Joan Prim, Ramon Peña. L’alcaldable Valentín Rodríguez exposava ahir, en la presentació de la formació al local de l’AVV I de Maig, que «ens centrarem en temes concrets com la seguretat, la neteja, la il·luminació, el comerç, l’urbanisme» però «també volem estar presents en els grans projectes de ciutat». I apuntava que la llista del partit, que s’està acabant de perfilar, «quedarà tancada en setmana i mitja».

L’origen d’Entre Veïns, tal com expressava ahir Esperanza Torrijos, que anirà de 2, és «la voluntat de donar realment veu als veïns dels barris» amb «una nova forma de política». El partit, que va registrar-se el passat 11 de març, té intenció d’«implicar persones joves, que són importants i han de ser el relleu», però també de «protegir la gent gran amb un sistema de serveis socials més adequat que el que tenim ara». I vol generar una «candidatura inclusiva, oberta i que reculli les inquietuds de les diverses zones de Reus, que són particulars i diferents per a cada barri» per afrontar el que serà el seu debut el 26-M.

«Venen un cop cada 4 anys»

Al seu torn, Eduardo Navas, que ocuparà el número 3 de la llista d’Entre Veïns, valorava ahir que «els problemes dels barris estan presents tot l’any, no quan arriben eleccions o una vegada cada quatre anys, quan alguns regidors baixen. Si som Reus, ho hem de ser sempre». Navas posava un exemple concret en aquest àmbit: «Porto 40 anys als barris i no he vist mai una patrulla fixa a peu. Per a mi, la patrulla a peu és una patrulla amiga, que parla amb els veïns i segueix el que passa, no una que ve un cop a la setmana, fa un tomb i marxa». I un altre: «Fa tres mesos, a Mas Pellicer va caure un fanal i encara està a terra. Fa pocs dies va caure un arbre al carrer Sant Joan i van retirar-lo al moment».

Entre Veïns busca resultar una llista preparada, plural i transversal», i «disposada a governar». El cap de llista, Valentín Rodríguez, recordava ahir que «quan parlem dels barris, ens referim a tot Reus, perquè tota la ciutat està repartida en barris». I apuntava que «la desatenció no està només a la perifèria. Ben a prop de la plaça del Mercadal també hi ha problemes».

L’alcaldable va respondre també ahir a les crítiques que han sorgit des d’algunes entitats tant pel seu salt de la presidència de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) a la política com per l’ús de la marca Entre Veïns, que es correspon amb el nom d’un programa de ràdio on, fins el passat 9 de gener, participava el teixit veïnal. En aquest sentit, Rodríguez va explicar que «els que s’han queixat són tres o quatre de 29 presidents d’associacions. Alguns d’ells han estat en llistes de partits i altres hi seran ara». Sobre el nom, concretava que «el programa va començar per Mas Vilanova i Immaculada. Quan va entrar la nova Junta de la FAVR, els ho vam oferir, però es van desentendre».

tracking