Diari Més

Mobilitat

Reus acull la primera prova pilot de l'Estat per compartir cotxe

És una de les quatre ciutats europees on Toyota avaluarà els resultats del projecte Yuko

Els responsables de Toyota a Espanya entregant les claus dels cotxes a l'Ajuntament.

Reus acull la primera prova pilot de l'Estat per compartir cotxeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus començarà dilluns la prova pilot d’un programa pioner arreu del món. Es tracta del projecte Yuko, de Toyota, que pretén estalviar el consum i la contaminació del transport fent que les persones comparteixin els cotxes. El projecte es troba en fase pilot i s’han escollit quatre ciutats europees per a la seva avaluació, Venècia, Copenhaguen, Dublín i Reus. Amb tot, la capital del Baix Camp és l’única on el consistori participa en el projecte. El programa Yuko consisteix a analitzar el carsharing, és a dir, compartir vehicle. Per fer-ho, Toyota ha cedit, avui, dos vehicles híbrids a l’Ajuntament, que deixarà un per a l’ús dels serveis socials i l’altre per als tecnològics, de tal manera que els treballadors podran utilitzar aquest automòbil per a desplaçar-se per motius de feina.

Aquests vehicles, a banda de ser híbrids, tenen una alta tecnologia. De fet, les seves claus són una aplicació al mòbil a través de la qual, a banda d’obrir el turisme, també es pot veure en quin estat es troba o si falta benzina, entre d’altres. El projecte començarà oficialment dilluns, tot i que avui s'ha procedit a la presentació i a la signatura del conveni amb la corresponent entrega de claus, i finalitzarà dintre de sis mesos, un període en el qual s’avaluarà el seu funcionament i els beneficis que això comporta.

El president de Toyota a Espanya ha parlat de l’elecció de Reus com una de les quatre ciutats europees escollides: «La seva gestió en mobilitat ha estat el detonant. A més, m’he quedat gratament sorprès amb les instal·lacions de la ciutat, amb els diversos punts de càrrega per a vehicles elèctrics», ha sentenciat Miguel Carsi. El programa Yuko neix de la voluntat de Toyotade «deixar de fabricar cotxes» i passar a oferir un «servei de mobilitat, racionalitzant l’ús dels turismes». Fruit d’aquesta inquietud, el projecte es portarà a terme en les altres tres ciutats però en un format lleugerament diferent, que permetrà obtenir resultats variats.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha mostrat molt entusiasmat amb aquest nou programa que ajudarà a la ciutat a «seguir sent capdavantera com a smartcity». Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, ha explicat que «el projecte millorarà la planificació del dia a dia».

tracking