Diari Més

Societat

Quatre anys reivindicant un local per la gent gran a la zona de la Pastoreta

L’Associació de Veïns Joan Prim demana un espai per a la tercera edat pels residents més pròxims que no poden desplaçar-se gaire lluny

Ramón Peña porta més de 20 anys al capdavant de l'entitat.

Ramón Peña, Associació de Veïns Joan Prim, president, reusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Joan Prim, presidida per Ramón Peña, fa quatre anys que lluita «intensament» per aconseguir un local per a la gent gran. De fet, aquesta reivindicació fa més de vuit anys que està en marxa, quan el batlle de la ciutat encara era Lluís Miquel Pérez, amb qui van estar a punt d’arribar a un acord per a la concessió d’un local però el canvi de govern va provocar que es quedessin sense espai per a la tercera edat. Lluny de defallir, l’associació Joan Prim va seguir insistint al nou equip de govern, ja format per Pellicer, en l’adjudicació d’un centre per la gent gran però la falta d’acords va fer que la lluita es diluís.

Ara fa quatre anys, Ramón Peña va tornar a la càrrega per a lluitar per allò que tant de temps portaven reclamant, un espai per a la gent gran a la Pastoreta, perquè el que tenen més a prop implica agafar l’autobús i, la parada més pròxima, «està massa lluny» per la gent a qui li costa caminar.

«Vam pensar en obrir un local privat, però ho vam deixar estar perquè només seria viable amb quotes als socis i creiem que ja estem pagant prou impostos perquè a sobre ens hàgim de buscar un local nosaltres», explica a Diari Més el president de l’associació, Ramón Peña. Assegura que han fet arribar diverses propostes a l’Ajuntament però aquest no ha donat resposta a cap d’elles. Fonts municipals consultades per aquesta redacció no es pronuncien al respecte.

Ramón Peña deixa clar que faran el necessari per aconseguir un casal d’avis i aprofitaran el període d’eleccions per a pressionar als caps de llista perquè incloguin aquest espai als seus programes electorals.

«No volem un casal només per als membres de l’associació, el volem per a tota la gent gran que resideix a la zona de la Pastoreta, perquè moltes persones ja ens han comentat que passarien moltes hores en aquest local», referma el president. Peña també comenta a aquesta redacció que hi ha una entitat que, recentment, s’ha unit a la lluita per aconseguir el casal d’avis. Malgrat tot, encara no vol desvelar el seu nom però es mostra content amb aquesta nova aliança que, espera, ajudi a complir el desig de comptar amb un lloc de trobada per a la gent gran. «Farem el que faci falta, recollirem firmes, parlarem amb els polítics i no descartem fer alguna mobilització al respecte», anuncia Peña i afegeix «lluitarem per aconseguir-ho, no renunciarem».

Després de més de 20 anys com a president, Ramón Peña ja pensa en deixar l’associació però no ho farà fins que no aconsegueixi resoldre a favor seu aquesta lluita que fa tants anys que està en marxa.

tracking