Diari Més

Medi Ambient

Reus engega una campanya contra les miccions de gossos a la via pública

L'Ajuntament repartirà 6.000 ampolles d'aigua entre els propietaris d'animals

Presentació de la campanya

Reus engega una campanya contra les miccions de gossos a la via públicaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha iniciat una nova campanya per fomentar el civisme entre els propietaris de gossos amb el nom «Jo mullo, tu remulles». L'objectiu es recordar als propietaris que els orins dels animals a la via publica degraden la imatge de ciutat i generen un cost innecessari en el manteniment del mobiliari urbà. La campanya insisteix en què remullar les miccions dels gossos amb aigua contribueix a mantenir la ciutat neta.

Per publicitar la campanya s'han posat anuncis als mitjans de comunicació i cartells a la via pública i també es repartiran 6.000 ampolletes d’aigua perquè s’acostumin a agafar-ne una quan surtin a passejar amb l’animal.

La ciutat compta amb set espais d'higiene per a gossos, vuit espais d'esbarjo, una nova Ordenança de Civisme i una altra de Tinença d'Animals; entre d'altres accions. La Guàrdia Urbanamanté la pressió policial contra els propietaris de gossos incívics que no recullen els excrements dels animals.

L'any 2015 es van aixecar 161 actes per la no recollida d'excrements de la via pública. La nova ordenança de Civisme ja preveu mesures contundents contra aquests propietaris –amb les esmentades sancions de fins a 800 euros- i la redacció de la nova ordenança de Tinença d'Animals aposta per la convivència i l'actitud responsable. El consistori també ha censat 4.400 gossos des de la campanya d'identificació d'animals endegada fa dos anys.

tracking