Diari Més

Municipal

La CUP capgira 'A Reus sempre toca' per denunciar «l'incivisme del govern»

La formació parodia la campanya impulsada per l’Ajuntament que avisa de sancions per incomplir l’ordenança de civisme i critica FCC i els pisos buits

Mariona Quadrada, Marta Llorens i Edgar Fernández, amb els cartells de la seva contracampanya.

La CUP capgira 'A Reus sempre toca' per denunciar «l'incivisme del govern»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha elaborat la seva pròpia contracampanya després que l’Ajuntament posés en marxa A Reus sempre toca, un desplegament de cartelleria que avisa de multes econòmiques per incomplir diversos articles de l’ordenança de civisme, i la difondrà al llarg de les properes setmanes com a denúncia pública de «l’incivisme del govern».

La pròrroga del contracte de la brossa amb FCC, més de «1.000 pisos buits que estan en mans dels bancs» a la ciutat, els set anys d’instrucció del Cas Innova on el jutge no sempre ha disposat de reforç o la «mala gestió» de l’Hospital Sant Joan protagonitzen la iniciativa de la formació cupaire, que implicarà «una encartellada massiva» per qüestionar una campanya i una norma que «no vetllen per la convivència». La regidora Mariona Quadrada explicava ahir, sobre aquesta paròdia d’A Reus sempre toca, que «hem decidit sumar-nos -hi i aportar el nostre granet de sorra» per donar visibilitat a «comportaments incívics com les pròrrogues de contractes a algunes empreses». Al seu torn, Edgar Fernández apuntava que «els bancs, delinqüents i lladres professionals, tenen un munt de pisos buits a la ciutat que fan que es despoblin els barris» o que «no s’ha posat solució a la triple llista d’espera» pel que fa a la sanitat. La portaveu del grup municipal, Marta Llorens, avisava que «no ens tremolarà el pols a l’hora de denunciar l’incivisme del govern», parafrasejant l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que s’havia referit en aquests termes a l’incivisme de la ciutadania durant la presentació d’A Reus sempre toca.

La CUP s’ha mostrat des del principi molt crítica amb l’ordenança de civisme. Ho és també, per tant, amb aquesta campanya de l’Ajuntament, sobre la qual Fernández valorava ahir que «es multa la gent del carrer sense cap mena d’escrúpol». «Amb calma i reflexió ens hem posat al seu nivell perquè una campanya tan surrealista només podia tener una resposta com aquesta», concloïa ahir Llorens.

tracking