Diari Més

Ensenyament

Educació estudia reobrir grups de P3 a la Isabel Besora i la Joan Rebull de Reus

El Departament no descarta recuperar les línies suprimides aquest curs però esperarà la preinscripció

L'accés principal a l'Escola Joan Rebull, ubicada a l'avinguda Onze de Setembre.

Joan Rebull, La Salle i Pare Manyanet són les escoles més desitjades pels reusencsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reactivació de les línies de P3 que van ser suprimides a l’inici d’aquest present curs 2018-2019 a les escoles Joan Rebull i Isabel Besora està sent objecte d’anàlisi per part d’Educació, tal com detallen fonts del Departament al Diari Més. Abans d’extraure cap conclusió en aquest sentit, però, la intenció és esperar que la preinscripció, que es desenvoluparà entre el 29 de març i el 9 d’abril, parli. En tot cas, Educació no es tanca d’entrada a recuperar les línies si és que les xifres ho avalen, segons concreten les mateixes fonts.

La qüestió de les línies eliminades a ambdós centres públics, i l’interès de les mateixes escoles per recuperar-les, s’havia posat sobre la taula en el ple del passat 4 de març a través de mocions i preguntes plantejades pels grups municipals de la CUP, Cs i PSC. En aquella ocasió, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus, M. Dolors Sardà, va precisar que la preinscripció s’activarà amb la mateixa quantitat de grups que els actualment vigents i «sense cap increment». Un cop aquesta hagi conclòs, «tornarem a mantenir una Taula Mixta en la qual ens reunirem amb el Departament d’Educació per fer una anàlisi de com ha anat el procés i valorar si cal obrir nous grups a la ciutat», va afegir Sardà, que va apuntar que, almenys per a la regidoria, aquesta necessitat sempre vindrà justificada «per l’excés de demanda de famílies que no puguin obtenir una plaça a la seva àrea de proximitat».

L’estiu passat, coincidint amb l’anunci del Departament d’Educació, que retiraria aquestes dues línies, Sardà va explicar, a preguntes del PSC, que el pas venia donat per una qüestió de cohesió social, una davallada d’infants de P3 que s’intensifica a la zona est de la ciutat i la voluntat de no deixar sense aquest nivell altres centres de l’entorn i que disposen només d’una línia. La Joan Rebull, que tenia tres grups, va passar a quedar-se amb dos i l’Escola Isabel Besora, que en tenia dos, haurà completat aquest curs 2018-2019 amb un sol grup de P3.

Proposta al Parlament

La Comissió d’Ensenyament del Parlament va aprovar, amb data del 22 de gener i amb 10 vots a favor i 10 abstencions, una proposta de resolució impulsada pel grup de Cs i que anava orientada a que les dues escoles mantinguessin íntegres les línies de P3 de què disposaven fins a l’estiu passat. La proposta, que va ser admesa a tràmit el 6 de juny del 2018, no va ser sotmesa a consideració de la Comissió d’Ensenyament fins al gener. La seva aprovació, per tant, no va tenir oportunitat de produir-se fins cinc mesos després de l’inici de l’any escolar, a principis del qual ja va consumar-se la decisió de retirar una línia de P3 de l’Escola Joan Rebull i una altra de l’Escola Isabel Besora.

La Generalitat i l’Ajuntament, a través del mecanisme de la Taula Mixta d’Ensenyament, tiren endavant un procés participatiu amb la comunitat educativa dirigit a reformular el sistema d’adscripció escolar. Aquest punt podria tenir també implicacions en la definició dels grups als propis centres i, per tant, en la recuperació o no de les dues línies perdudes.

tracking