Diari Més

El jutge obre el judici oral pel cas Innova de Reus amb vuit encausats i dues empreses investigades

Els advocats dels encausats tenen ara tres mesos per presentar el escrits de defensa

Imatge d'arxiu de l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, arribant als jutjats de Reus.

El jutge obre el judici oral pel cas Innova de Reus amb vuit encausats i dues empreses investgadesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d'Instrucció 3 de Reus, Diego Álvarez va declarar, el passat 7 de març, l'obertura del judici oral del denominat com a Cas Innova queafectavaempreses municipals de la capital reusenca. Es tracta, en aquest cas de la peça separada 2 i principal.

D'aquesta manera, després de tancar les diligències prèvies, el jutge considera que hi ha indicis de delicte contra vuit encausats i també s'inclou, com a responsables civils, a dues societats mercantils.

D'aquesta manera, el jutge recull les peticionsrealitzadesper la fiscalia i les acusacions populars, en aquest cas, l'Ajuntament de Reus i els partits Ara Reus i la CUP.

D'aquesta manera, l'Audiència Provincial haurà de determinar ara on es realitzarà la vista del judici i que té com a investigats a Josep Prat, Carles Manté, JordiBatesteza, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Natàlia Torrell, JoséVicenteGómez i SergiLuqui. A tots ells se'ls acusa d'un presumpte delicte de prevaricació, malbaratament de cabals públics, falsedat documental, tràfic d'influències, frau a l'administració pública, emblanquiment de capitals i organització criminal.

Les empreses també incloses en el procediment com a responsables civils sónCCMEstratègiesi Salut,SLiBBATSConsulting&ProjectsSLP.

També atenent a la petició de la fiscalia, la interlocutòria del jutge estableix el sobreseïment de les actuacions contra Sílvia Barberà, parella deBatesteza, que figurava com a administradora deBBATSjuntament amb el seu marit.

La interlocutòria, a més, no estableix quantitats relatives a fiances, perquè assumeix les que ja s'han interposat als acusats durant el procediment.

Acusacions de la fiscalia

La fiscal atribueix a l'exdirector general d'Innova, Josep Prat; a l'arquitecteJorgeBatesteza, i a l'exalcaldede Reus, Lluís MiquelPerez, els delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat documental i tràfic d'influències. Sol·licita 10 anys de presó per a cadascun d'ells, a més de la inhabilitació per exercir càrrec públic durant 20 anys i una multa de 200.000 euros.

Per als altres cinc encausats, les penes demanades per la fiscalia són inferiors als 10 anys de presó. Així, per a l'exsecretària d'Innova, Natàlia Torrell, i l'exdirectora financera d'Innova, Ester Ventura, la pena és de 7 anys de presó i un total de 15 anys d'inhabilitació per a càrrec públic pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.

En el cas de l'exdirector del CatSalut i responsable de la mercantilCCMEstratègies i Salut, Carles Manté, la fiscalia li atribueix els mateixos tres delictes, però eleva la pena a 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació.

A l'exdirector d'obres i projectes d'Innova, JoséVicenteGómez, i al responsable de laUTEEuroconsult, SergiLuqui, els acusa de prevaricació, malversació de cabals públics i tràfic d'influències, amb una pena de presó de 9 anys i també una multa de 200.000 euros cadascun.

En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia demana que els encausats indemnitzin Innova amb els 720.000 euros més IVA pagats a Carles Manté i els 186.400 pagats aBatestezaa través de l'empresaBBATS. A més, sol·licita que retornin les retribucions i despeses de desplaçament que no es corresponguin amb feines realitzades.

tracking