Diari Més

Societat

La dona de 83 anys de Reus localitzada a la T-11 surt de l'UCI i evoluciona favorablement

Pepita Matias, que continua ingressada al Sant Joan, hi havia entrat en estat greu el 6 de març després de quatre dies desapareguda

Imatge de la Pepita, desapareguda a Reus des de la tarda d'ahir diumenge

Finalitza sense èxit el dispositiu de cerca de la dona de 83 anys de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pepita Matias, la dona de 83 anys que, aquest 6 de març, va ser localitzada amb vida a la T-11 després de romandre desapareguda durant quatre dies, ha sortit de l’UCI i evoluciona favorablement, tal com detallen fonts de l’Hospital Sant Joan al Diari Més. Les mateixes fonts concreten que la dona, que havia arribat a urgències en estat greu, amb múltiples fractures i contusions i un traumatisme cranioencefàlic lleu, encara està ingressada. El mateix dia que va ser trobada, va rebre una primera atenció mèdica al lloc i va ser traslladada pel SEM al centre sanitari, on dijous passat havia entrat a l’UCI en estat estable.

La família de la dona expressava la setmana passada, a través de les xarxes socials, l’alegria perhaver-la trobat amb vida i conscient. En un dels missatges, destacaven la feina duta aterme des de l’Ajuntament i la participació enles múltiples batudes per localitzar Pepita Matias. Al seutorn, des de l’Ajuntament, van emetre un comunicat on la família i el mateix consistori«agraeixen públicament la col·laboració de la ciutadania i de les diferents institucionsque han participat en el dispositiu de recerca». L’operatiues va iniciar arran de l’avís de la família, el 3 de març, i es va ampliar amb dispositius derecerca amb la participació de membres de la GuàrdiaUrbana de Reus, els Mossos d’Esquadra, l’Associació de Voluntaris de ProteccióCivil de Reus, la Creu Roja i els Bombers, així com voluntaris a títol individual ifamiliars.

A la dona la van trobar en un encreuament entre la T-11 i l’autovia de Salou, al’alçada de Parcel·les Planes. En algunes de les batudes van participar més de 200persones, repartides en grups de cinc, sempre amb presència de membres dels cossosde seguretat i amb ordre d’aixecar la mà i donar avís a la resta si es localitzava la donade 83 anys. Les batudes van pentinar la zona nord de la ciutat i, després, el sud, i vanestendre el radi de recerca a mesura que no deixaven resultats. Pepita Matias va sertrobada el 6 de març prop de les cinc de la tarda, amb vida i conscient, després de quatre dies de cerca.Segons les primeres informacions, podria haver caigut perun terraplè proper a la T-11, i d’aquí la dificultat per localitzar-la. Està ingressada al’Hospital Sant Joan, on ha sortir de l’UCI i evoluciona favorablement.

tracking